Életmód

25 illemszabály, amivel tisztában kellene lennünk

Te mindegyiket ismered és betartod?

Ha sétálsz valahol egy barátoddal, aki köszön egy számodra ismeretlen személynek az utcán, illik neked is köszönni neki, még akkor is, ha te nem ismered azt a személyt – ez persze nyilvánvaló. De mi van a többi illemszabállyal? Mutatjuk.

  • Sose helyezd az asztalra a telefonodat nyilvános helyen. Ezzel ugyanis azt sugallod, hogy unatkozol és legszívesebben már elmennél az adott helyről.
  • Sose hívj randira egy lányt, ha nem tudod az egész estét vele tölteni, csak például x időpontig érsz rá. Illetlenség.
  • A férfinek soha nem illik megfognia egy nő táskáját, ugyanakkor illik levennie például a kabátját, ha megérkeznek valahová.
  • Ha valaki ‘meghív’ valakit valahová, akkor az azt jelenti, hogy a meghívó fizet a meghívott félnek mindent. Ha pedig valaki azt mondja: ‘menjünk el egy étterembe”, akkor ez esetben mindenki saját magának fizet. Ha egy férfi felajánlja, hogy kifizeti a hölgy (pl.) vacsoráját, akkor a nőnek illik ezt elfogadni.
  • Kerüljük a felesleges beszélgetéseket a telefonon, ha valakivel hosszasan szeretnénk társalogni, illik az illetővel inkább személyesen találkozni.

Ha kíváncsi vagy a többi illemszabályra, kattints tovább Zacc oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top