Életmód
Szponzorált tartalom

Mondj búcsút a vírusoknak pár spricceléssel!

Ha szorgalmasan illatosítod a lakásodat, irodádat, nem tudnak majd ágynak dönteni a kórokozók.

Hű, de kellemes ez a fahéjas illatgyertyád! Nálad már igazi adventi hangulat van” – ez volt Timi barátnőm első mondata, ahogy belépett a lakásomba. Mosolyogva javítottam ki, hogy szó sincs illatgyertyáról, csupán egy citrom-, fahéj-, szegfűszegolajat tartalmazó, antibakteriális spray-jel fújtam be a nappalit.

Képünk illusztráció (Fotó: iStock)

De Timi megjegyzése remek észrevétel volt, ugyanis csak kora reggel spricceltem egyet-kettőt az „Aromax” Antibacteria miniflakonjából, de a kiáramló, erős illatáradat még délután is belengte a lakást. Ráadásul amellett, hogy karácsonyi hangulatot varázsolt a lakásba, a kórokozókkal szemben is nagyon hatásosnak bizonyult. Már egy nap használat után feltűnően enyhült a hét eleje óta tartó, makacs köhögésem, az éjszakát is végre átaludtam – hála ennek az „illatfelhőnek” –, mára pedig (azaz 2 nap után) teljesen megszabadultam tőle, s az a legjobb, hogy természetes módszerrel. Ezúttal nem kellett köhögéscsillapító pezsgőtablettákhoz vagy különféle szirupokhoz nyúlnom. 

Hasonló tapasztalatokkal jártam a citromfű-, borsosmenta-, és szegfűszegolajat tartalmazó keverékkel is. Azt egy hosszabb autóútra vittem magammal, és jó ötletnek bizonyult befújni a kissé taknyos baráti társaságot szállító minibusz belsejét még az indulás előtt. Én legalábbis védve éreztem magam a kórokozóktól, s azt mindenképpen a spray előnyére írom, hogy a következő napokban sem tört ki rajtam a nátha, hiába is kocsikáztam az “orrfolyós bandával” több óra hosszat.  

Mindez egyáltalán nem Harry Potteres varázslat! Egyes természetes eredetű illóolajok ugyanis közismerten fertőtlenítő és légút tisztító hatásúak. A párolgásuk során amellett, hogy felfrissítik a levegőt – kórokozóölő hatásuknak köszönhetően – megakadályozzák a fertőzések kialakulását, sőt még a légzést is megkönnyítik. Így jártam én a két „illatbombával”. Az Antibacteria spray-knek baktériumölő hatása van egyes légúti megbetegedések kórokozóival szemben (hála a felhasznált illóolajoknak és az összetevőknek), ezért a megfázásos, torokgyulladásos téli időszakban, amelyhez már az influenzaszezon is társult, remek segítséget nyújt ez az illatos fertőtlenítés, amelyet használhatunk megelőzésként is, vagy akár akkor is, ha már a nátha és a köhögés az úr. 

Mert hiába szedjük marokszám a vitaminokat, faljuk a gyümölcsöket, erősítsük immunrendszerünket, és mosunk kezet rendszeresen, azt nehéz kivitelezni, hogy a téli időszakban ne kerüljünk kapcsolatba a náthát, megfázást vagy influenzát okozó vírusokkal. Akár kávézóban, plázában, buszon is elkaphatjuk, éppen ezért szükséges, hogy azokban a zárt terekben, ahol huzamosabb időt töltünk, és amelyekre „befolyásunk van”, azaz az otthonunk és a munkahelyünk, minimálisra csökkentsük a vírusok jelenlétét, s fertőtlenítsünk ezerrel ennek érdekében.

Szóval most már nem nekem kell DIY-módra, pumpás tetejű flakonokba csepegtetővel kimérni az illóolajokat, elég, ha csak kiválasztom a szükséges illatkeveréket az Antibacteria termékekből. Csúcs!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top