Életmód
Szponzorált tartalom

Ezért jó, ha nem csak ünnepnapokon eszel mascarpone sajtot!

Sokan csak a tiramisu egyik alapanyagaként ismerik, pedig a krémes sajtkülönlegesség rendkívül egészséges, így érdemes gyakrabban fogyasztanod!

A mascarpone tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, a fogyasztása jót tesz a szívünknek, a csontjainknak, az idegrendszerünknek, az íze pedig rengeteg étellel harmonizál. Ismerd meg jobban ezt a különleges sajtot!

Erősíti a csontokat

A krémes mascarpone sok olasz étel és sütemény alapanyaga, de előszeretettel használják tésztaszószokhoz és levesekhez is. Éppen ezért az olaszok biztos, hogy nem szenvednek hiányt kalciumban, hiszen a mascarpone bőségesen tartalmazza, ami jót tesz a csontoknak és a fogaknak. A csontritkulás mára civilizációs betegséggé vált, azonban, ha rendszeresen fogyasztasz kalciumban gazdag ételeket, megerősítheted a csontjaidat.

Óvja a szívet

A kalcium azonban nemcsak a csontoknak és a fogaknak, hanem a szívnek is fontos. De a mascarpone a kalcium mellett káliummal és magnéziummal is támogatja az egyik legfontosabb szervünket. Ezek az ásványi anyagok hozzájárulnak a vérnyomás normalizálásához, ami által hosszú távon csökkenthetjük a stroke és a szívinfarktus kialakulásának az esélyét. De mi köze a magas vérnyomásnak a stroke-hoz? A tartósan magas vérnyomás következtében az erek falán plakkok rakódnak le, érszűkületet okozva, amiben a vér nem tud akadálytalanul áramlani, így növelve a trombózis esélyét. Ezért is bír kiemelt jelentőséggel az, hogy a vérnyomásodat kordában tartsd!

Immunerősítő

A megfázásos időszakban különösen fontos, hogy ellenállóvá tedd a szervezetedet, ennek érdekében pedig érdemes megválogatnod, mi kerül a tányérodra. Ha rendszeresen eszel mascarpone sajtot, az immunrendszeredet is erősítheted, hiszen a krémes textúrájú sajt cinket, energiát adó foszfort, az idegrendszert erősítő magnéziumot és a sejtek egészségéhez nélkülözhetetlen szelént is tartalmaz. Emellett A-, B2-, B12- és K-vitaminban is bővelkedik. A B-vitaminok fontos szerepet töltenek be a bőrgyulladások elleni védelemben, a szívünk, az idegrendszerünk, valamint az agyunk karbantartásában is.

Jót tesz az idegeknek

Mivel a mascarpone gazdag magnéziumban, az idegrendszerednek is jót tesz. A feszített tempó, az állandó stressz, a kialvatlanság mind hozzájárul ahhoz, hogy ne csak testileg, hanem mentálisan is kimerültnek érezzük magunkat. De mindezt megelőzheted, ha odafigyelsz a magnéziumbevitelre, és mellette stresszkezelési technikákat is elsajátítasz.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top