A mascarponét szinte bármihez adhatod, mivel az íze nagyon jól alkalmazkodik a sós és az édes fogásokhoz is, miközben krémes, gazdag textúrát kölcsönöz az ételeknek.
Sült csirke mascarponével töltött körtével
Ha szereted a csirkét, de már kicsit unod, dobd fel mascarponés körtével! Ez az étel nemcsak finom, de rendkívül gyorsan el is készítheted.
4-5 csirkemellet dörzsölj be fokhagymát, kakukkfüvet, borsikafüvet és borsot tartalmazó fűszerpáccal, majd tedd egy kivajazott tepsibe. Ezt követően vágj félbe 4-5 körtét, magozd ki, vájd ki a közepüket, kanalazz bele szerecsendióval és fahéjjal ízesített mascarpone sajtot, majd tedd a tepsibe őket a hús mellé. Önts a tepsibe 2-3 dl száraz fehérbort, takard le fóliával, és süsd 160 fokon 1,5 óráig. Ezután vedd le a fóliát, kend be a csirkemelleket mézzel, csorgass a mascarponével töltött körtékre is belőle, végül hagyd a sütőben addig, amíg a hús pirosra nem sül.
Lazacos-mascarponés szendvicskrém
A mascarponével igazi ínyenc szendvicskrémet készíthetsz, az összetevőket pedig a kedvedre válogathatod meg. Kezdésnek próbáld ki a lazacos változatot!
Tisztíts meg 10 dkg sárgarépát, 10 dkg cukkinit, 5 dkg csiperkegombát és főzd meg őket. Újhagymával, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsd, és ha készre párolódtak, vedd le a lábast a tűzről. 50 dkg lazacot vágj fel apró kockákra, add hozzá a kihűlt zöldségekhez, keverj hozzá 1 doboz mascarpone sajtot, és tedd a hűtőbe 1 órára. Ha összeértek az ízek, friss pékáruval, vagy pirított, fokhagymás kenyérrel fogyaszd.
Mascarponés melegszendvicskrém
A mascarpone nemcsak hidegen, melegen is finom, és a melegszendvicseket is feldobhatod vele.
Főzz meg 4 nagyobb tojást, vágd fel apróra, adj hozzá 10 dkg szintén apróra vágott pármai sonkát, majd keverd össze 25 dkg mascarponével. Keverj hozzá 1 teáskanál majonézt, ízesítsd sóval, fehér borssal és snidlinggel, majd kend kenyérre, és már teheted is be a sütőbe. A tetejére szórhatsz parmezánt is, de edami sajttal is finom.