Életmód

2020-tól nagyot változik a gyógyszerek kiváltása

Jövőre alapjaiban fog megváltozni a rendszer.
gyógyszer

2020-tól könnyebb lesz kiváltani a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit, mert a hozzátartozóknak nem lesz szükségük papíralapú igazolásra a gyógyszerek vásárlásához – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Pénzcentrumnak küldött tájékoztatójából.

A kiváltást az elektronikus meghatalmazás könnyíti majd meg, amit az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) szolgáltatásai lehetővé tesznek majd. A meghatalmazás és a törvényes képviselet rögzítése bármely kormányablakban kérhető majd, és a lakossági portálon online is rögzíthető lesz.

„Az EESZT minden szempontból megfelel a digitális kor elvárásainak, az ezt használó orvosok, egészségügyi szakdolgozók és gyógyszerészek a saját, megszokott informatikai rendszerükön keresztül érhetik el a szolgáltatásokat, ezáltal gyorsabbá, hatékonyabbá válik a betegek ellátása.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top