Életmód

Újabb nő perelte be Harvey Weinsteint szexuális zaklatás miatt

A producer pár nappal ezelőtt peren kívül megegyezett az áldozataival, de egyikük úgy döntött, nem megy bele az alkuba.

Újabb nő perelte be Harvey Weinsteint szexuális zaklatás miatt – írja a Guardian híre alapján az Index. A producer néhány nappal ezelőtt peren kívül megegyezett az áldozataival, amivel elvileg lezárult minden ellene indított polgári per. Egy volt modell, Kaja Sokola azonban úgy döntött, nem fogadja el a kártérítést, és újból bíróság elé citálja Weinsteint.

Harvey Weinstein (Fotó: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

A periratok szerint Sokola 16 éves volt, amikor a producer szexuálisan zaklatta; az eset 2002-ben történt. Weinstein állítólag azt ígérte neki, hogy egy vacsora mellett elbeszélgetnek a karrierlehetőségeiről, de ehelyett végül felhívta a lakására, ahol nagyon erőszakosan viselkedett vele: arra utasította, hogy vetkőzzön le, és fogja meg a péniszét miközben ő – a lány tiltakozásra ellenére – a melleit markolászta. Sokola az eset után úgy döntött, hogy elhagyja a színészi pályát. „Vannak sebek, amik soha nem gyógyulnak be” – nyilatkozta.

A nő azért vállalta, hogy hosszú hallgatás után mégis elmeséli a történetét, mert azt reméli, ebből mások is erőt merítenek majd, és nyíltan beszélnek arról, nekik min kellett keresztülmenniük. Ügyvédje, Douglas Wigdor hozzátette, nem adják fel a harcot, szeretnék a producert komolyabban felelősségre vonnák a tettei miatt, és ő is reméli, hogy az áldozatok közül többen csatlakoznak majd hozzájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top