nlc.hu
Életmód
Rejtélyes üzenetet találtak egy boltban vásárolt képeslapon

Rejtélyes üzenetet találtak egy boltban vásárolt képeslapon

Sanghaji rabokat dolgoztatnak akaratuk ellenére.

A brit Tesco üzletlánc leállította a karácsonyi üdvözlőlapok kínai gyártását, mert kiderült, hogy azokat a gyártó egy sanghaji börtönben, külföldi rabokkal csomagoltatja, a Tesco pedig tiltja beszállítóinak a rabmunka igénybevételét.

Fotó: Profimedia

Az ügyet a The Sunday Times című vasárnapi konzervatív brit lap tárta fel, miután egy nyolcéves dél-londoni kislány kézzel írt üzenetet talált az egyik helyi üzletben vásárolt karácsonyi lapon.
A kicsempészett angol nyelvű üzenet írója közli, hogy ő és társai külföldi rabok a sanghaji börtönben, és akaratuk ellenére kényszerítik őket munkára. Az illető kéri az üzenet megtalálóját, hogy értesítse az emberi jogi szervezeteket, és vegye fel a kapcsolatot Peter Humphrey-val.
A kislány édesapja közösségi portálokon felkutatta, hogy Peter Humphrey brit újságíró, aki maga is két évet töltött ugyanabban a sanghaji börtönben koholt vádak miatt.

A Tesco vasárnap közzétett hivatalos nyilatkozatában közölte, hogy „gyűlöletesnek” tartja a rabokkal végeztetett munkát, és soha nem járulna hozzá, hogy beszállítói láncolatának vállalatai ilyen munkát vegyenek igénybe, így azonnali hatállyal felfüggesztette az együttműködést az érintett gyárral, és kivonta a forgalomból az ott készült üdvözlőlapokat.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top