Életmód

Nem lesz többé egyszer használatos műanyag az IKEA-ban

Száműzik a szívószálakat és a műanyag evőeszközöket.

2020. január elsejétől teljesen kivonja választékából az egyszer használatos műanyag termékeket az IKEA, így a vásárlók nem fognak már olyan termékekkel találkozni, mint

az egyszer használatos műanyag szívószálak, tányérok, poharak, evőeszközök, italkeverők, fagyasztótasakok, szemeteszsákok, valamint a műanyaggal bevont papírtányérok és poharak – írja a cég közleményében.

„A műanyag nem feltétlenül rossz alapanyag, amennyiben a belőle készült terméket többször használjuk, és ha elhasználódott, újrahasznosítjuk. Az egyszer használatos, eldobható termékek korlátlan mértékű, valamint természeti erőforrásaink nem megfelelő használata vezet ahhoz, hogy az a környezet, amelyben mindannyian élünk, ilyen nagy fokú szennyeződésnek van kitéve. Célunk, hogy vásárlóinkat is arra ösztönözzük, hogy a termékeket hosszú ideig használják, és azokat részesítsék előnyben, amelyek fenntartható módon készültek – a műanyagok esetében például újrahasznosított PET palackokból. Számos ilyen termékünk van már most a választékunkban, melyeket a következő években még több követ majd” – mondta Vladimir Víšek, a cseh-magyar-szlovák régió fenntarthatósági vezetője.

A tervek szerint 2030-ra az IKEA csak olyan termékeket fog gyártani, melyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek, és támogatni fogja a használt termékek felújítását, újraeladását, illetve újrafeldolgozását.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top