Életmód

Kevés a kocsi a 4-es metró vonalán

A megnyitás óta eltelt öt és fél évben majdnem kétszeresére nőtt az utasok száma.

A megnyitás óta eltelt öt és fél évben kis híján megduplázódott, napi 100 ezerről 190 ezerre emelkedett az utasok száma a 4-es metróvonalon, ahol a rendelkezésre álló vonatok még éppen ki tudják szolgálni az utazóközönséget – írja a Világgazdaság híre alapján a HVG.hu.

 Fotó: MTVA / Jászai Csaba

A lap szerint a forgalom további növekedése csak akkor lesz kezelhető, ha bővítik a járműparkot. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: a közeljövőben értékelni fogják, hogy a menetrend mennyiben felel meg az igényeknek.

A 4-es vonalra eredetileg 15 Alstom metrószerelvényt vásároltak – egyenként 1,33 millió euróért –, amelyek közül csúcsidőben 13 darab közlekedik. A legterheltebb napszakokban érvényes 2 perc 30 másodperces követési időköz további csökkentése azonban már csak úgy lehetséges, ha új szerelvényeket állítanak forgalomba.

Ehhez mindenképpen új szerelvényeket kellene vásárolni, mert hiába járnak a 2-es vonalon is Alstomok, azok műszaki tartalma eltér a 4-esen közlekedőkétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top