Életmód

Talált egy pénztárcát, több mint 200 kilométert utazott, hogy visszaadja

A jótevő szerint mi sem természetesebb.

A maláj Sateesh Karuppusamy  taxisofőrként dolgozik Szingapúrban. Szombat este egy Carney Mak nevű szingapúri férfit fuvarozott Johor Baru városában. Az utas éjfélkor vette észre, hogy nincsen nála a pénztárcája, amikor egy vacsora után fizetni szeretett volna.

Fotó: Pixabay

A taxitársaságon keresztül elérte a sofőrt, Karuppusamy pedig meg is találta a pénztárcát az autóban. Megbeszélték, hogy másnap a Johor Baru-i pályaudvaron találkoznak. Csakhogy a sofőr ezt úgy értette, hogy hétfőn adja vissza a pénztárcát, Mak viszont már vasárnap odament a pályaudvarra. Mikor újra felhívta a sofőrt, az azonnal elindult visszafelé a városba, mert időközben hétvégi kirándulásra ment a családjával a több mint kétszáz kilométernyire található Malacca városába. Még vasárnap vissza is adta a tárcát, benne 250 szingapúri dollárral (55 ezer forint) és Mak kártyáival.

Mak egy Facebook-csoportban osztotta meg történetét, hogy így mondjon köszönetet a jótevőjének. Karuppusamy egy helyi lapnak azt nyilatkozta, mi sem természetesebb, szerinte hasonló helyzetben mindenkinek ugyanígy kellene tennie.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top