Életmód

Müller Péter: „A szeretet fáradhatatlanná teszi az embert”

Az író szerint azért érezzük egyfolytában fáradtnak és kimerültnek magunkat, mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk.

Érdekes gondolatot osztott meg Müller Pétertől a Bouvet Caféblog. A bejegyzés szerzője egyik ismerőséről írt, aki „heteken át kerülgetett engem, mint a forró kását, hogy aztán kéztördelve feltegye a kérdést: »Áruld már el a titkodat, hogyan lehet az, hogy te mindig mosolyogsz, és soha nem tűnsz fáradtnak, soha nem látszik, hogy stresszelnéd magad valamin«.” A blogger szerint a válasz egyszerű: az ember nem fárad el, ha azt csinálja, amit szeret, „mert egyszer élünk”.

Fotó: Lakástalkshow

A szerző a magyar spirituális irodalom egyik legismertebb alakjának sorait idézte, hogy alátámassza a mondanivalóját. „Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet – írta Müller a Szeretetkönyvben. – ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top