Életmód

Egy poharat sem tudott felemelni a vegán nő, áttért inkább az agyvelőre

A táplálkozási tanácsadóként dolgozó 38 éves nő több mint tíz évig teljesen húsmentes koszton élt. Állítja, belebetegedett a veganizmusba.

Feladta korábbi vegán életformáját, és áttért a húsfogyasztásra egy 38 éves, budapesti nő – írja a brit Metro.

Natalie Daniels 2009-ben határozta el, hogy nem eszik többé húst, azt remélte, ettől egészségesebb lesz az élete. Azt mondja, csalódnia kellett: hiába evett rengeteg nyers zöldséget és vitamint, egyre gyengébbnek, elesettebbnek érezte magát. Orvosai szerint pajzsmirigyproblémái lettek: egyfolytában székrekedése volt, felpuffadt, hullani kezdett a haja, ekcémás lett és súlyos ízületi fájdalmak gyötörték.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Végül úgy döntött, újra megpróbálkozik a húsevéssel. Ma már egy speciális paleolit diétának megfelelően kizárólag csak húst eszik, kedvence a máj, az agyvelő, a steak, a tatárbifsztek, a nyers bárányhús és a sertés.

Natalie állítja, alig egy évvel azután, hogy elkezdte a különös diétát, megszűntek az egészségügyi panaszai. „Korábban egy poharat sem tudtam felemelni. A vegán étrendnek számos veszélye van, a sok szénhidrát előbb-utóbb megbetegíti a szervezetet – mondja a táplálkozási tanácsadóként dolgozó nő. – Semmit sem veszthettem azzal, hogy kipróbálom a húsevő diétát. Minket, embereket erre teremtettek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top