Szeméremsértést követett el egy nő, aki otthon félmeztelenül mutatkozott férje gyerekei előtt

nlc | 2020. Január 24.
Az exfeleség által beperelt nő akár börtönbe is kerülhet.

Egy exfeleség feljelentette volt férje  27 éves párját, mert az otthon kimelegedett, ezért félmeztelenre vetkőzött az akkor 9-13 éves gyerekei előtt. A nő és az apa éppen a garázst építgették, mikor mindketten megváltak a felsőruházatuktól a meleg miatt. A gyerekek ezt meglátták, anyjuknak egyszer elmesélték, ő pedig feljelentést tett – számolt be róla a 24.hu. A férjet nem gyanúsították meg semmivel.

Photo by Hello I’m Nik 🇬🇧 on Unsplash

A bíró  arra jutott, hogy nem semmisíti meg a utah-i szeméremsértésről szóló törvény egy részét sem, mert egy nő fedetlen keble igenis szeméremsértés az amerikai társadalom szemében. A nő, Tilli Buchanan szerint így ő és a többi nő más besorolás alá esik egy jogszabálynál, mint a férfiak.

Erre az egyenlőtlenségre egyébként egy külön mozgalom is létrejött az Egyesült Államokban, a Free the Nipples, amely eddig nem feltétlenül mondható egyértelmű győztesnek.  Van, ahol javukra, máshol ellenük döntött a bíróság.

Ha a nő fellebbez, akkor a szabálysértési ügyéből bírósági tárgyalás lesz. „Ha még bűnösnek is találják ezek után, akkor akár börtönbe is kerülhet, ahogy a szexuális bűncselekmények elkövetőinek listájára is regisztrálnák 10 évre” – írta meg a lap.

Exit mobile version