Életmód

Csodagyerek: 5 nyelven beszél és Picassóként fest a 9 éves András

Szakértők szerint a tehetsége egyedülálló Európában.

Már most 5 nyelven beszél, igazi kis Picassóként fest – egy vonallal egy egész képet is megfest –, és európai szinten is kivételesnek számít tehetségével egy királyhelmeci kisfiú – számolt be a Tények. András 3 évesen 2 nyelven már tökéletesen írt és olvasott, az iskolát 4 évesen kezdte 2. osztályban. Gyerekpszichiáter is megvizsgálta, 146-os volt az IQ-ja. Ma iskola-, és osztályelső.

Iskolája büszke Andrásra; ha tehetik, az osztálytársai is megnézik a kisfiú kiállításait. Az igazgatóhelyettes szerint András egy nagyon sokrétű diák, tantárgyakban, nyelvekben, zenében egyaránt jó, az eredményeiben pedig megnyilvánul a felelősségteljes hozzáállása. Több évvel fiatalabb az osztálytársainál, de a tanárai szerint ez nem okoz gondot semmilyen téren.

Családja nagyon korán felfedezte a kisfiú tehetségét. András a festészeten kívül a zenében is tehetséges, énekel és zongorázik. Ő egyáltalán nem érzi magát se zseninek, se csodagyereknek, csupán egy átlagos gyereknek.

Szülei fontosnak tartják, hogy minden lehetőséget megadjanak kisfiúknak a fejlődésre.

Kiemelt kép: Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top