Életmód

Csak héjában főtt krumplit kaptak a menzán az ételallergiás gyerekek

Az étkeztető cég csak ezt az ételt biztosítja a gluténérzékeny és tojásfehérje-allergiás kisfiúknak.

A négyéves, brit Alvin Braese és ötéves bátyja, Victor mindketten gluténérzékenyek, valamint a tojásfehérjére is allergiásak. Erről természetesen még a tanévkezdés előtt tájékoztatták az iskolájukat is. Az intézmény azonban egy új ételszállító céggel kötött szerződést, akik azonban nem biztosítanak megfelelő étkeztetést a kisfiúk számára. A gyerekek szeptemberben napokig csupán héjában főtt krumplit kaptak ebédre a menzán.

„Az első héten ez még hagyján volt, de aztán egyre idegesebbek lettünk, különösen a fiúk” – mesélte édesapjuk, Jorg. Néhány héttel később aztán úgy tűnt, a probléma megoldódik, a gyerekeknek alternatív menüt ajánlottak fel. Amikor azonban a karácsonyi szünet után újra elindult a tanítás, a kisfiúk megint csak főtt krumplit találtak a tányérjukon.

héjában főtt krumpli

Illusztráció: Profimedia

A gyerekek már iskolába sem szívesen járnak, mert a többiek kinevetik őket az ebédjük miatt. A szülők hiába kérik az iskolát, hogy találjanak valamilyen megoldást a helyzetre, egyelőre nem történik semmi, Alvin és Victor hetek óta csak főtt krumplit kap.

Az iskola igazgatója, Jim Holditch úgy nyilatkozott, az étkeztető cég már készíti a speciális menüt az ételallergiás gyerekek számára, és senki sem szeretné, hogy a várakozás a szükségesnél hosszabb ideig tartson.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top