Életmód

Lapra szerelt, otthon összerakható, olcsó koporsót dobtak piacra

Igazi japán logikával megalkotott, hely- és költségtakarékos megoldás született.

Egy japán vállalat arra kereste a megoldást, hogyan is lehetne csökkenteni az országban uralkodó magas temetkezési költségeket. A mellékelt ábra szerint sikerült a kihívást leküzdeni, az új fejlesztés, a lapra szerelt, házilag összeszerelhető „barkács” koporsó most 86 ezer forintnak megfelelő japán jenbe kerül.

A csomag tartalmaz egy fakoporsót, egy fémurnát, egy ezüstdobozt a hamvasztásból fennmaradt csontnak, egy paplankészletet, amivel kibélelhetjük az urnát, egy ún. furoshikit, vagyis egy hagyományos japán csomagolókendőt, illetve egy összeszerelési útmutatót.

A koporsószettet árusító cég, a Tsubasa Public Utility vezérigazgatója, Shinohara Norifumi elmondta, a használati utasítás abban is segít, hogy a holttestet hogyan kell szállítani, majd a koporsóba fektetni. Ugyanakkor a készlet nyitott koporsós búcsúztatásra is lehetőséget ad, mert a koporsó fedelén egy kis zárható nyílás is található.

Íme egy videó, hogyan is néz ki, és miként kell összeszerelni a lapra szerelhető koporsót:

(via/via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top