Renée Zellweger: „Nem voltam egészséges. Nem gondoskodtam magamról”

Kun Gabi | 2020. Február 10.
Renée Zellweger megkapta az Oscar-díjat, ennek örömére elárulta, hogyan egyensúlyoz munka és magánélet között.

A Bridget Jones-idők már rég elmúltak, Renée Zellweger Oscar-díjas színésznő lett a Judy című filmben nyújtott alakításáért. A New York magazinnak mesélt arról az időszakról, amikor eltűnt a nyilvánosság elől, és hogy mennyire megküzdött a hírnév, munka és magánélet egyensúlyáért az életében.

Zellweger három nagy igazságot ismert fel, amikor visszavonult kis időre Hollywoodtól:

1. Muszáj az első helyre rakni magad a fontossági sorrendben

Nem voltam egészséges. Nem gondoskodtam magamról – mondta el az interjúban Renée Zellweger. – Az utolsó helyen álltam a saját fontossági sorrendemben. Megálljt kell parancsolni magadnak, úgy kell felfogni a szünetet, mint egy kreatív lehetőséget, ami rendkívül izgalmas, és nem fogod megbánni utána, hogy magadra fordítottad az időt és energiát. Engedd meg magadnak a pihenést, csak így tudod összeszedni a darabjaidat.”

Bár nekünk nincsenek hollywoodi problémáink, mégis ismerős az érzés, amikor túlvállaljuk magunkat, és úgy érezzük, megszakadunk a sok feladattól, mégsem jutunk előre. A színésznő javaslata remek, még akkor is, ha nem tehetjük meg, amit ő, hogy visszavonulunk pihenni pár évre. Úgy fordíthatjuk le magunknak, hogy meg kell tanulni néha nemet mondani (még a gyerekünknek is), és okosabban gazdálkodni az időnkkel, hogy saját magunkra is jusson belőle.

Renée Zellweger (Kép: Getty Images / Mike Marsland)

2. Állítsd fel a határaidat!

A munka-magánélet egyensúlyról sokat beszélünk, de úgy tűnik, mintha senki sem tudná megteremteni – kivéve Renée Zellweger. Amikor a hollywoodi csillogásról és nyüzsgő társasági életről kérdezték, így válaszolt: „Én nem így élek. Ez csak a munkám. Magam mögött tudom hagyni.” Milyen fontos lecke ez a határok felállításáról! Amikor a munkájában 100 százalékot nyújt az ember, akkor muszáj utána leereszteni, és hátralépni egyet, hogy feltöltődjünk.

Renée Zellweger számára az első lépés a határok felállítására az volt, amikor rájött, hogy meg kell teremtenie az igazi otthont saját magának, mert ahogy mondja, bár sokféle helyen élt, egyiket sem érezte otthonnak. Ha pedig nincs egy olyan közeg a hátunk mögött, amiben biztonságban érezzük magunkat, akkor a határok felállítása is nehezebben fog menni.

3. Mindig maradj hű önmagadhoz!

Renée Zellweger jó eséllyel sokkal jobban küzdött a maradj hű önmagadhoz problémával a reflektorfényben, mint egy egyszeri dolgozó nő. „Az életem 99 százalékát a nagy nyilvánosság előtt éltem, és csak egy miniatűr szelete volt az én igazi életem” – nyilatkozta a színésznő. Most viszont már sokkal boldogabb, hogy tudatosan odafigyel arra, mi teszi boldoggá, és próbálja követni a saját belső hangját. Nem akar már megváltozni a munkája miatt.

Nyilván nem követhetjük mindenben egy milliomos színésznő példáját, de a kiégés elkerüléséhez érdemes megfogadni a tanácsait, és jobban gondoskodni magunkról, odafigyelni a saját szükségleteinkre és arra, mi szerez igazán örömet a munkán kívül. Így talán mi is megtalálhatjuk az egyensúlyt a munka és magánélet között.

Exit mobile version