Életmód

Kiderült, mekkora a koronavírus-járvány kockázata Európában

Már nem elsősorban a Kínából érkezők révén terjed a vírus.

„Alacsonytól mérsékeltig” terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után – közölte vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).
 
„A vírus további terjedésének a kockázata az EU-ban, az euróövezet országaiban és Nagy-Britanniában alacsony, de bizonyos tényezők miatt nem lehet kizárni” – közölte kockázatértékelésében az uniós egészségügyi intézmény. Az EDCD szerint bár a vírus több Európán kívüli országban is jelen van, most valószínűbb, hogy más országokból, nem Kínából érkező utazók révén terjed.

koronavírus védekezés olaszország

Olaszországban további megbetegedések várhatók (Fotó: Andrea Diodato / NurPhoto)

Andrea Ammon, az ECDC igazgatója közölte, hogy a következő napokban további megbetegedésekre számítanak Olaszországban és feltehetően az EU más részeiben.

Az újabb kockázatbecslést hétfőn teszik közzé – közölte a Stockholm melletti Solnában működő uniós intézmény.

Olaszországban a hétvégén jelentősen nőtt a fertőzések száma. A hatóságok több mint 150 esetről tudnak, a COVID-19 nevű vírusnak vasárnap estig 3 áldozata volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top