Életmód

Kiborult az anya, amiért csak igennel felelhettek a lányok egy iskolai bálon

Nem mondhattak nemet a táncfelkérésre.

Alicia Hobson kislánya egy kis utahi iskolába jár, hatodikos. A gyerek, mikor hazament, elmesélte, hogy lesz náluk Valentin-napi bál, és az igazgató elmondta nekik, lányoknak, hogy táncolniuk kell majd egy fiúval.

A jelenet állítólag úgy zajlott, hogy egy fiú elhívta a kislányt a bálra, de ő nemet mondott. Ezt meghallotta az igazgató, aki azt mondta neki, hogy nem mondhat nemet és el kell a fiúval mennie a bálba.

Az anya, mikor megtudta, kiakadt, a Good Morning Americának elmondta, hogy a kislánya addig várta a bált, de ezután kiborult, és mérges lett. Szerinte borzalmas, amit az igazgató tett, és a gyerekeknek már ekkor meg kell tanulniuk, hogy kiállhatnak magukért, és nyugodtan mondhatnak nemet.

Alicia azt mondta, a fiús anyukák örülnek, mert a gyerekeik félnek felkérni a lányokat, félnek a visszautasítástól. Alicia szerint viszont az nem a lányok gondja, és az élet része, a szülőknek kell megtanítaniuk a gyerekeknek, hogyan kezeljék az elutasítást.

Az anya megkereste az igazgatót, aki megígérte, átnézik az igent mondásra vonatkozó szabályzatot.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top