Életmód

Még várni kell a jó időre, viharos szél és eső is lesz a héten

Többfelé várható eső, zápor, zivatar, mozgalmas lesz az előttünk álló napok időjárása.

Kedden napközben többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de északkeleten néhol hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között valószínű, de délkeleten, keleten 17, 19 fok is lehet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán a Dunántúl nyugati felén egyre inkább szakadozottá válik a felhőzet, ettől keletebbre továbbra is erősen felhős vagy borult marad az ég, késő délutántól fokozatosan csökkenni kezd a felhőzet. Nyugatról kelet felé haladva nő a csapadékhajlam. Folytatódik a csapadékos időjárás, a középső vidékeken helyenként időszakos záporok, a Tiszántúlon többfelé eső várható. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön reggelre jórészt mindenütt kiderül az ég, némi fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Eleinte keleten lehet záporeső, majd napközben már számottevő csapadék már nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, a felhősebb keleti vidékeken lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 10 fok között várható.

Pénteken fokozatosan megvastagszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult idő várható. Nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A déli szél mérsékelt marad, csak időnként élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top