Életmód

Koronavírus: eddig több mint 3 ezer halott, a WHO szerint megfékezhető a járvány

A koronavírus-fertőzésben elhunyt emberek száma jelenleg már több mint 3100,

A bizonyított Covid-19-esetek mintegy 3,4 százaléka végződik halállal, ami jóval magasabb, mint a szezonális influenza 1 százalék alatti halálozási rátája, de az új koronavírus-járványmegfékezhető – idézi a Blikk az Egészségügyi Világszervezet főigazgatóját (WHO), aki keddi genfi sajtótájékoztatóján beszélt a vírusról.

A koronavírusnak magasabb a halálozási rátája, mint a szezonális influenzának. Fotó: AFP

A koronavírusnak magasabb a halálozási rátája, mint a szezonális influenzának. Fotó: AFP

Elmondták, hogy a vírus kevésbé hatékonyan terjed, mint az influenza, egészséges emberek közvetítésével a jelek szerint nem terjed, de az említett betegséggel szemben több súlyos szövődményt okoz. További hátrányai, hogy jelenleg nincsenek még védőoltások és gyógyszerek rá, ugyanakkor megfékezhető Tedrosz Adamon Gebrejeszusz főigazgató szerint. A WHO főigazgatója elmondta: a kínai megbetegedések között csak 1 százalék nem mutatott tüneteket, és a legtöbbjüknél a két első nap során megjelentek a szimptómák.

Tedrosz Adamon Gebrejeszusz aggodalmát fejezte ki a védőöltözék-készletek gyors kimerülése miatt. A WHO csaknem félmillió védőfelszerelést küldött 27 országba, de készletek gyorsan fogynak, ezért a gyártás 40 százalékos növekedését szorgalmazza, mert az egészségügyi felszerelések hiánya veszélybe sodorja a kínai Vuhanban decemberben kezdődött járványban megbetegedetteket ápoló egészségügyi személyzetet.

Az AFP hivatalos közléseken alapuló adatai szerint keddig több mint 92 ezren fertőződtek meg 77 országban és területen, a halottak száma több mint 3100, írja a lap.

Aktuális híreink a koronavírusról:

Koronavírus: a hatóságok arra kérik az irániakat, ne nyalogassák a szent helyeket

Koronavírus: pénzbüntetést kapott a román állampolgár, aki elhagyta a karantént

Legfrissebb hírek a koronavírusról: Budapesten is jártak a fertőzött diákok, megszólalt az egri karanténban lévő fiatal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top