Életmód

Rászorulóknak segített egy informatikus – a koronavírus megmutatta, vannak még jószívű emberek Magyarországon

Ahogy szigorodnak a koronavírus-járvány miatti intézkedések Magyarországon, úgy növekszik a segítőkész emberek száma. Most egy informatikus javított meg saját zsebből 13 gépet azoknak, akiknek nagy szükségük volt erre.

Saját zsebből újított fel számítógépeket rászorulóknak Simon János informatikus, aki a koronavírus-járvány miatt tett szigorú intézkedések következtében sok kollégájához hasonlóan otthonról dolgozik. A férfi úgy gondolta, jó dolog lesz a home office, pecázhat majd, lesz ideje kifesteni a kisházat. Látta azonban, hogy szükség van rá, ezért úgy döntött, segít a rászoruló otthonról dolgozó és tanuló felnőtteknek, fiataloknak.

Felesége jóváhagyásával a kormány által elrendelt hitelmoratórium miatt  felszabaduló 100 ezer forintot arra szánják, hogy felújítsanak olyan hibás számítógépeket, amiket korábban az ügyfelei nála adtak le. A régi gépekbe SSD meghajtókat rendelt saját zsebből, és legális Windowst telepített azokra a laptopokra, amiken nem voltak – írja az Index

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Ennyi a minimum segítség, amit mi informatikusok tehetünk, szerintem” – mondta Simon János, akinek összesen 11 notebookot és 2 asztali számítógépet sikerült felújítania. A férfinak jövő héten már muszáj lesz dolgoznia, ezért nem lesz ideje további gépek felújítására, de minden informatikust arra buzdít, hogy ha van kapacitása, segítsen azoknak, akiknek most a legnagyobb szükségük van rá.

Sokan segítséget nyújtanak a koronavírus idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top