Életmód

Kölcsönzött kutyákkal szegik meg a kijárási tilalmat Spanyolországban

A koronavírus miatt csak azok mehetnek az utcára Spanyolországban, akik a kutyájukat sétáltatják. Sokan egyből meglátták ebben a kiskaput.

Spanyolországban vezették be az egyik legszigorúbb kijárási tilalmat a koronavírus miatt, Olaszországgal ellentétben még egy magányos sétára sem hagyhatják el az otthonaikat az emberek.

A szabály alól csak az jelent kivételt, ha valaki a kutyáját viszi le az utcára sétáltatni. A kutyatartás ezért most irigylésre méltó kiváltság lett a spanyoloknál, hiszen négylábú kedvenceiknek köszönhetően kicsit kiszabadulhatnak a négy fal közül.

Egy nő védőmaszkban sétáltat kutyákat a spanyolországi Madridban 2020. március 18-án. (Fotó: Juan Carlos Lucas/NurPhoto)

Egy nő védőmaszkban sétáltat kutyákat a spanyolországi Madridban 2020. március 18-án. (Fotó: Juan Carlos Lucas/NurPhoto)

A lehetőségben sokan egyből meglátták a kiskaput is, és beindult a kutyák kölcsönzése. A gazdák és ebre vágyók internetes hirdetésekben találnak egymásra, bár az nem világos, hogyan adják át egymásnak a kutyákat. Egy-egy állat kölcsönzésért akár 15 eurót is elkérhetnek a gazdák.

A kutyasétáltatásban akkora lehetőséget látnak egyesek, hogy egy ember egy játékkutyával ment le az utcára, de a rendőrök átláttak a szitán. Az esetről videó is készült.

A kutyakölcsönzést egyébként sokan nem nézik jó szemmel, a szabályok kijátszása ugyanis gyengíti a vírus elleni harcot, de a kutyának sem jó, ha állandóan egy idegennel lófrál.

Spanyolországban meghaladta a kétezret a koronavírus halálos áldozatainak száma, a regisztrált fertőzések száma több mint 33 ezer.

(AFP via 444)

További hírek a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top