Életmód

Május közepétől lazítana a szigorításokon Karácsony Gergely

Ehhez azonban a főpolgármester szerint több szűrésre lenne szükség.

„Támogatnám, hogy kezdjünk el azon gondolkodni, május közepétől hogyan lehetne lazítani a szigorításokon” – fogalmazott Karácsony Gergely az Azonnalinak adott interjújában.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság által közzétett ajánlásnak megfelelően több szűrésre lenne szükség. Hozzátette, hogy a járványnak abban az értelemben sosem lesz vége, hogy a világot végérvényesen megváltoztatta, így át kell gondolni Budapest működését is. Elképzelhetőnek tartja, hogy az emberek még évekig maszkban fognak járni a közterületeken.

koronavírus korlátozás budapest rendőr

Rendőrök járőröznek az üres Gozsdu Udvarban (Fotó: MTI-Máthé Zoltán)

„Mindenhol, ahol elkezdtek enyhíteni, az a stratégia, hogy körülírják azt, kik a veszélyeztetettek, és őket védjük. De ennek fontos része, hogy tudjuk, a fertőzés hol tart, a lakosság mekkora része esett át rajta. De jelenleg még azt sem tudjuk, hogy aki már átesett a fertőzésen, az tényleg védelmet kapott-e, hogy újra elkaphatja. Csak azt tudjuk, hogy kevés a tudásunk, és éppen ezért kellene tömegesen tesztelni, hogy információkat nyerjünk” – nyomatékosította Karácsony.

Budapest és a koronavírus az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top