Az IKEA konyhája elvileg azért létezik, hogy a kiállítótérben bolyongva megéhező vásárlók mellesleg ehessenek, de mi tudjuk, hogy nem ezért mentél oda, hanem azért, hogy húsgolyókat egyél és mellesleg bolyongj a kiállítótérben, legfeljebb nem vallottad be magadnak. (Na jó, lehet, hogy te nem, de mi biztosan.) Ha érezted, hogy ezt még otthon is folytatnád, vettél egy-két zacskó gyorsfagyasztott golyót és némi étolajos-serpenyős bohóckodás után átadtad magad a hedonizmusnak. Most, hogy az IKEA zárva, egyiket sem teheted meg – azaz mostantól mégis.
Az áruház ugyanis fogta magát és egyszerűen nyilvánosságra hozta a pontos receptet – adta hírül a CNN. Azaz a svéd bútorbolt megfejtésével majdnem azonos, otthon elkészíthető alternatívát, amely szerencsére tényleg nem igényel Michelin-csillagos konyhaművészeti igényszintet. Nyolc-nyolc hozzávaló (a húsgolyóhoz és a szószhoz), négy-négy lépés, mindegyik hozzáférhető és érthető, tehát innentől kezdve tényleg nincs kifogásunk. Aki a pontos receptre magyarul is kíváncsi, illetve a jellegzetes, IKEÁ-s „összeszerelési” füzetkére is kíváncsi, kattintson át tesónk, a 24.hu csodásan összeállított cikkére!