Életmód

7 év után került elő az elveszett bárány

Hét birkanyírási szezont hagyott ki a juh.

Prickles, a merinó juh még 2013-ban, a bozóttüzek idején szökött meg egy tasmániai farmról. A tűz a birtok nagy részén pusztított, a bárány pedig beragadt egy nagyjából 200 hektáros területre távolabb, később pedig nem tért vissza. A környékbeli vadkamerák felvételein az évek során többször felbukkant, így tudták, hogy életben van, ám arra gazdája, Alice Gray sem számított, hogy valaha is felbukkan még a farmon.

A család épp születésnapot ünnepelt a birtok egyik hátsó legelőjén, amikor megpillantották az állatot. A családfő azonnal utána eredt, majd el is tűnt, később pedig telefonon hívta a feleségét, hogy sikerült elkapnia a juhot, ám segítségre van szüksége. Alice és a gyerekek nem sokkal később megtalálták és közösen sikerült a terepjárójukra terelni az állatot.

A tékozló birka hazatért

A tékozló juh hazatért (Fotó: Facebook/Landcare Tasmania)

„Teljesen kerek. Egy nagy, bolyhos gyapjúgolyó. Egészségesnek tűnik, és nagyon boldog most a kis barátaival” – mesélte Gray.

A juh hét birkanyírási szezont hagyott ki, ami akár komoly problémákat is okozhatott volna, többek között a test túlmelegedését, ami a halálához is vezethetett volna. Valószínűleg azért maradhatott mégis életben, mert olyan fajta, hogy a fején nem növeszt gyapjat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top