Életmód

Megható videót készítettek Budapest hőseiről, akik a járvány idején is helytállnak

A koronavírus-járvány megmutatta, milyen sokan dolgoznak a közösségért Budapesten, róluk szól ez a videó.
budapest hősei videó

Különleges videót készítettek Budapestről és a fővárosiak járvány idején tanúsított helytállásáról. A Budapest hősei című kisfilm Karácsony Gergely Facebook-oldalán jelent meg, és azokat mutatják be benne, akik jelenleg is sokat tesznek a közösségért.

„Tisztelettel és hálával tekintünk ma azokra, akik a kórházakban ápolják a betegeket, és fáradhatatlanul harcolnak mindenki egészségéért, életéért. A szociális dolgozókra, akik segítséget nyújtanak a legkiszolgáltatottabbaknak és azokra, akik ezekben a nehéz időkben is biztosítják városunk működését. Járművezetőkre, köztisztasági dolgozókra, bolti eladókra. Jelesre vizsgáznak emberségből az önkéntesek, akik ott segítenek, ahol tudnak, azok a nagylelkű polgárok, akik adományokkal, szállással, élelemmel segítik a küzdelmet” – írja Karácsony Gergely. 

De a videó azok előtt a felelős városlakók előtt is tiszteleg, akik a szabályokat betartva otthon maradtak, hogy így segítsenek a koronavírus megfékezésében. 

„De büszkék lehetünk mindazokra, akik gyorsan alkalmazkodva a hirtelen megváltozott körülményekhez átálltak az online oktatásra, a home office-ra, azokra a családokra, ahol anyák és apák egyszerre dolgoznak és segítik a gyerekek tanulását. Köszönettel tartozunk minden felelős polgárunknak, akik óvják egymást, elfogadják és betartják a rendelkezéseket” – olvasható a bejegyzésben.

„Bár nagy a távolság közöttünk fizikai értelemben, talán sosem voltunk még ennyire közel – írja a főpolgármester. – Ahhoz, hogy ugyanúgy tudjuk segíteni egymást a járvány után a válság leküzdésében is, továbbra is szolidaritásra, együttérzésre és bátorságra lesz szükségünk. Budapest nagy próbatételek előtt áll, de nincsen kétségem afelől, hogy együtt minden akadályt leküzdünk.”

További videók Budapestről a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top