Életmód

Kisbaba vagy kisgyerek bőrére keresel naptejet? Mutatunk kettőt, ami nekik és a család többi tagjának is jók lesznek

Az anyukás körökben népszerű Wooden Spoon két fényvédőjét is tesztelhettem az elmúlt napokban, elárulom, mitől olyan népszerűek és azt is, rászolgálnak-e minderre.

Felcsillant a szemem, mikor kiderült, milyen fényvédőket tesztelhetek, a bio kozmetikumairól ismert Wooden Spoon márka nevét ugyanis már többször olvastam anyukás Facebook csoportokban, mint aminek naptejei a kisbabák érzékeny bőrére is tökéletesek, nálam azonban eddig még kimaradt, hogy kipróbáljam tudását. Mindezt most alaposan pótolhattam, egyszerre két termékük is beérkezett tesztelésre, a Krémmánián legnépszerűbb Wooden Spoon Bio Naptej és Testápoló SPF30 mellett az újdonságnak számító Wooden Spoon Bio Superfood Naptej SPF35+ lapult a dobozban.

A Wooden Spoon készítményeiről dióhéjban érdemes annyit tudni, hogy összetevői bio minősítésű, gondosan válogatott és tesztelt alapanyagok, a termékek elkészítéséhez pedig nem használnak fel vizet, azok mindegyike kizárólag organikus olajaknak, vajaknak, méhviasznak és különféle növényi kivonatoknak köszönhetik lágyságukat. A természetes alapanyagok mellett mentesek a szilikonoktól, színező-, szintetikus és tartósítószerektől, valamint a PEG-ektől is, továbbá GMO-mentesek.

Fényvédőik ezen felül nem tartalmaznak semmilyen kémiai fényvédő összetevőt, a bennük található fizikai fényvédőkvpedig nem nanoméretűek, vagyis nem szívódnak fel a bőrbe, ezért a naptejek még a kisbabák bőrén is biztonsággal használhatók.

TESZTELVE: Wooden Spoon Bio Naptej és Testápoló SPF30

Fényvédelem típusa: Széles spektrumú, vagyis az UVA- és UVB-sugarak teljes tartománya ellen védő naptej, mely nem-nano cink-oxidot tartalmaz, ami egy biztonságos, ásványi fényvédő anyag. Nem szívódik be a bőrbe, helyette befedi azt és visszaveri a káros napsugarakat. SPF30-as faktorszáma megfelelően magas hozzá, hogy éven át biztonsággal használjuk saját részre és gyerekeken is, bár a legerősebben tűző nyári napon érdemes odafigyelni az újrakenés gyakoriságára vagy a naptej SPF50 faktoros változatát kipróbálni.

Kiszerelése: Bár egy kozmetikum esetén fontosabb az, ami a tubusban van, mint maga a tubus, esetében azért érdemes megjegyezni, hogy pumpás kiszerelésű termékről van szó, ami nagyon higiénikus használatot eredményez, miközben könnyen és egyszerűen adagolható maga a naptej is.

Első tapasztalatok: A krém fehér, viszonylag sűrű, a növényi olajoknak köszönhetően mégis nagyon jól eloszlatható. A kakaóval és a kókuszolaj természetes illata az, ami meghatározza, igazi natúr, édeskés illat. A növényi vajaktól és olajaktól egészen biztos, hogy még a legszárazabb bőr is felpuhul, hihetetlen tápláló érzetű. Bőrtípustól függ, mennyit szív fel belőlük a bőrünk, nálam egy enyhe, krémes réteg maradt utána, de semmiképp sem az a fajta a ragacsos jelleg, ami a fényvédő olajak sajátossága. 

Wooden Spoon Bio Naptej és Testápoló SPF30

Wooden Spoon Bio Naptej és Testápoló SPF30

Használat közbeni tapasztalatok: Mivel fizikai fényvédőről van szó, egy kis fehéres réteggel számolni kell, ez minden hasonló terméknek is tulajdonsága. Bőrtápláló hatása kifejezetten jól esett, egyedül az arcbőröm számára volt kicsit sok, az ugyanis alapvetően kombinált-zsíros típusú, ami könnyedebb bőrápolókat igényel. Ettől függetlenül körülbelül 10-15 perc alatt várakozásomon felül felszívódott és a fehérségéből is vesztett annyit, hogy nem csak napozáshoz, strandoláshoz, kertészkedéshez, de más szabadidős, közösségi programokhoz is abszolút elfogadhatónak találtam a látványt. Sminkelni számomra ettől még nehéz lenne rá, száraz arcbőrűek számára smink alá sokkal inkább megfelelőnek tartom. Leírása alapján vízálló, ezt annyiban meg tudom erősíteni, hogy kézmosáskor csak úgy pergett le a bekent kézfejemről a víz, máskülönben egy hosszabb fürdőzés után biztos ami biztos alapon utánkenném a gyerekem bőrét vele.

Fényvédelem ereje: Igaz, a forró nyár még előttem van, azért volt szerencsém a tavaszi napsütést élvezni házunk kertjében és meg kell hagyni, van ereje a napnak már most is. Kislányommal több órát is az udvaron töltünk, ha jó idő van, ezért a fényvédőt egy alkalommal rajta is kipróbáltam, nem csak magamon. Míg neki minden kis ruhából kilógó testrészét alaposan bekentem, esetemben a dekoltázs aligrészét nemtörődömségből kihagytam, így akaratlanul, de sikerült felmérni a különbséget. Alig két órányi tavaszi napsütés is megkapta a bőrömet a dekoltázsomnál, míg lányomon nyoma sem volt a kintlétnek és az én arcbőröm, karjaim sem pirultak meg, pedig nem kentem újra. 

TESZTELVE: Wooden Spoon Bio Superfood Naptej SPF35+

Fényvédelem típusa: Szintén a cink-oxidnak köszönheti széles spektrumú fényvédő hatását, miközben faktorszáma még magasabb, mint az előző típusnak, az SPF35+ tovább növeli alkalmasságát a tűző nyári napon is.

Kiszerelése: A Bio Naptej és Testápolóval azonos típusú, pumpás kiszerelést kapott, így ez is nagyon jól adagolható, egészen pici mennyiségek is kinyomhatók, nem folyik, nem csöpög belőle a készítmény és persze higiénikus is.

Első tapasztalatok: Valamelyest hígabb állagú készítmény, a növényi olajak jelenléte érzésre még dominánsabb, ami még jobb eloszlathatóságot eredményez. Bőrtápláló hatását is intenzívebbnek éreztem, holott már a másik is tökéletesen megfelelő volt. A kókuszolaj természetes illata mellett némi gyümölcsös jelleg is dominál, köszönhetően a benne lévő bio édesnarancs olajnak és málnamag olajnak.

Wooden Spoon Bio Superfood Naptej SPF35+

Wooden Spoon Bio Superfood Naptej SPF35+

Használat közbeni tapasztalatok: Extrán száraz bőrűeknek főnyeremény, a különféle növényi vajak és olajak szépen ápolják a bőrt. Nálam hagyott egy kis olajos réteget, amit a testemen még elfogadhatónak találtam, de kombinált-zsíros arcbőrömön már soknak éreztem, smink alá így számomra sok lenne, ellenben napozáskor, strandoláskor egyáltalán nem zavarna. A fizikai fényvédőkre jellemező, enyhén fehéres réteget ez is hagy a bőrön, ami negyed óra alatt sokat csökken erősségéből, érdemes ezt kivárni. Vízálló tulajdonságot esetében is tapasztaltam, kézmosáskor nem egykönnyen távozott az ujjaimról, ami megnyugtató, ha a nyári használatára gondolok. Hosszabb fürdőzés után azért pótolnám a lemosódott réteget, de ezt minden más, tisztán fizikai fényvédő esetén is megtenném, így ezt senki se rója fel a készítmény számlájára. 

Fényvédelem ereje: Magas faktorszámú fényvédelme jól működött, bekent testrészeim egyáltalán nem pirultak le, az eddigi tapasztalataim alapján a nyári, erős napsütésben is vállalnám vele a megmérettetést.

Összességében mindkét termék rászolgált azokra a véleményekre, melyeket előzőleg olvastam a márka fényvédőiről, ha valaki biztosra akar menni és olyan naptejet keres, amit a család legkisebb tagjaira is nyugodt szívvel rákenhet, a Wooden Spoon kínálatában megtalálja. Tisztán fizikai fényvédelmüknek köszönhetően igaz, hogy enyhe fehér réteget hagynak a bőrön, cserébe nem szívódnak fel, így biztonsággal használhatók. Vízálló készítmények, amely tulajdonságuk nagyban ellensúlyozza, hogy a fizikai fényvédők könnyebben távoznak a bőrfelszínről a fürdőzések során, ez szintén pozitívum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top