Életmód

Túl sokat használt fülhallgatót, csúnya vége lett

Ha te is szoktál a füledet bedugva zenét hallgatni, netán szenvedélyed a fülpiszkálás, akkor ezt a cikket érdemes elolvasnod.

Súlyos fülbetegség támadta meg egy 10 éves kínai fiú hallójáratait. A gyerek sokat hallgat zenét olyan fülhallgatóval, amit a hallójáratba kell illeszteni, és idehaza is valószínűleg a legnépszerűbbnek számít. Ezen kívül a gyerek rossz szokása, hogy rengeteget piszkálja a fülét.

Egy nap aztán szüleinek erős fülfájásról és feszítő érzésről kezdett panaszkodni. A fiút a pekingi Shuny Női- és Gyermekkórházba vitte be az édesanyja, ahol az orvosok rögtön megvizsgálták, és fülcsatorna-mikózist, egyszerűbben szolva fülpenészesedést találtak nála. Ez egy súlyos, gomba által okozott fertőzés, ami igen fájdalmas tüneteket okoz és komoly szövődményekkel, akár hallásvesztéssel is járhat. Kezelése pedig elég hosszadalmas.

Az ügyben nyilatkozó orvos szerint a problémához a megnövekedett páratartalom, a fül viszonylag magas hőérséklete, és a szellőzésének fülhallgatóval történő rendszeres akadályozása együttesen járult hozzá.

A gyerek kezelése várhatóan hetekig eltart még.

Forrás: odditycentral.com

Óvatosan a fülhallgatókkal!

Mértékkel érdemes használni az ilyen fülhallgatókat. (Fotó: Unsplash)

A fülhallgató veszélyes:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top