Életmód

8 hasznos tipp, amivel megszabadulhatsz a feszültségtől

Fogd fel úgy ezt az írást, mint egy svédasztalt: azokat a tanácsokat, amik tetszenek, vedd le róla és próbáld ki.
stressz stresszkezelés feszültségoldás

„A mostani bizonytalan helyzetben gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy nap, mint nap feszültségekkel nézzünk szembe – írja legfrissebb bejegyzésében a Hatszínvirág blog, majd hozzáteszi, bár a mindennapi feszültség zömében negatív érzelmekkel jár – dühvel, haraggal, frusztrációval – nem lehet az a célunk, hogy elfojtsuk ezeket.

A blog szerzője épp ezért összegyűjtött nyolc – a legkülönbözőbb élethelyzetben használható – hasznos tippet, és arra kéri olvasóit, azokat használják a tippek közül a mindennapjaikban, amik elnyerték a tetszésüket, és amiket szeretnének kipróbálni. „Nem hiszek a mindenkire jó, ráhúzható standard módszerekben” – írja a blogger, majd azt is hozzáteszi hisz abban, hogy mindenki számára léteznek jól használható megoldások.

1.    tipp: Figyeld magad!

Vannak olyan klasszikus élethelyzetek, amin mindig kiakadsz? Figyeld meg egy napodat, hogy mikor borul el az agyad, hogy mi az, ami kiakaszt. Ha már lehiggadtál, tedd fel magadnak a kérdéseket:

  • Vajon miért váltja ki ezt belőled?
  • Hogyan reagálhatnál másképp?
  • Mi lenne az a reakció, ami tetszene legközelebb?

Találj ki egy forgatókönyvet! Nyugodtan írd kis le ezekre a kérdésekre a válaszokat, az írás által más mélységek és megoldások kerülhetnek elő, mintha csak agyban futtatod le fél perc alatt a választ.

2.    tipp: Lépj ki a helyzetből – válts helyszínt!

Ha érzed, hogy kezd elborulni az agyad, és megoldható, lépj ki a helyzetből: ment ját egy másik helyiségbe, ha van, akkor az udvarra és menj egy kört. Szellőztesd ki a fejed. Vagy zárkózz be a szobába pár percre, amíg csillapodnak az indulataid. Vezesd le őket akár egy dühpárnán. Nem kell sok idő, pár perc is segíthet.

3.    tipp: Mosd meg az arcod hideg vízzel!

4.    tipp: Csinálj valami olyan tevékenységet, ami jó érzéssel tölt el, és eltereli a figyelmedet, amíg lenyugszol.

Olvasd el a többi 4 tippet is a Hatszínvirág oldalán, hátha ezek lesznek azok, amik neked is beválnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top