Életmód

A főváros több kerületében is megjelentek a patkányok

Több budapesti kerület polgármestere is felhívást intézett a lakossághoz, hogy minél hamarabb jelentsék a kártevőket.

Budapest több kerületében újra feltűntek a patkányok – írja a Blikk. A lap szerint Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Terézváros polgármesterei is felhívták a lakosság figyelmét, hogy jelentsék, ha rágcsálókat észleltek.

„Az elmúlt időszakban többen is jelezték, hogy patkányt láttak a kerületben. Nagyon fontos, hogy minden ilyen esetről az információ oda jusson, ahová kell, akiknek ilyen esetben 48 órán belül intézkedni szükséges” – írta Facebook-oldalán Soproni Tamás, Terézváros polgármestere. A politikus arra kérte a kerületi lakókat, hogy ha patkányokat észlelnek, telefonon, emailben, illetve a patkányirtással foglalkozó RNBH Konzorcium weboldalán tegyenek bejelentést. 

Hasonló bejegyzést tett közzé Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, ő azonban nem írt arról, hogy a XVIII. kerületben is észlelték-e a rágcsálókat. 

Ha patkányokat észlelsz, a bejelentés során ügyelj rá, hogy az alábbi informcáiókat pontosan add meg:

  • A patkányészlelés pontos helyét (irányítószám, utca, házszám)
  • Rövid leírást a látottakról (például élő patkány a pincében)
  • Egy pontos elérhetőséget – lehetőleg telefonszámot – amelyen a patkányirtással foglalkozó szakemberek elérik a bejelentőt

További cikkeink patkányokkal kapcsolatban:

Patkányokat láttak több budapesti kerületben is

Képünk illusztráció, ezek a patkányok nem városi kártervők (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top