Életmód

Elpusztult Bob, a világ leghíresebb kóbor utcamacskája

A macskát gazdája, az egykori drogfüggő utcazenész, James Bowen tette híressé a róla írt könyvekkel, de Bobról még film is készült.

A vörhenyes szőrű kóbor macskáról készült könyvek 40 különböző nyelven jelentek meg, és 8 millió példányban keltek el. Bob 14 évet ét, halálhírét gazdája kiadója, a Hodder and Soughton közölte – írta meg az MTI.

Bob, az utcamacska a filmje díszbemutatóján épp a gazdája vállán ül (fotó: Dave J Hogan/Dave J Hogan/Getty Images)

Bob, az utcamacska a filmje díszbemutatóján épp a gazdája vállán ül (fotó: Dave J Hogan/Dave J Hogan/Getty Images)

Bobnak egy macskához képest elképesztő élete volt, hiszen a könyvbemutató turnéknak köszönhetően folyamatosan járta a világot. James és Bob sikerei 2007-ben kezdődtek. A férfi ekkor talált rá a sérült kóbor macskára, akit befogadott és megpróbált meggyógyítani. A felépülés után nem akarta megtartani, de Bob mindenhová követte, és végül elválaszthatatlanok lettek egymástól. Az utcazenész James a macskával az oldalán London belvárosának nevezetességévé vált, és elmondása szerint a macskának köszönheti, hogy sikerült legyűrnie a heroinfüggőségét. Az első könyvet a barátságukról 2012-ben írta, és mivel hatalmas sikert aratott, 2016-ban film is készülhetett belőle. A BBC szerint még az idén újabb film jöhet Bobról, miközben a könyvek is tovább folytatódnak. Bob, nyugodj békében a macskamennyországban!

Bűbájos történetek kóbor macskákról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top