Életmód

Egy hétig nem vette észre, hogy 3 milliárdot nyert a lottón

Az ír nő egy hétig hurcibálta a nyertes szelvényt, mire leesett neki, hogy övé a rekordösszegű nyeremény.

Egy hetet töltött a család lottószelvénye egy ír nő táskájában, mire észrevette, hogy 11 millió dollárt, azaz több mint 3 milliárd forintot nyertek vele – írja a UPI. Az írországi Kerryben élő családnál hagyomány, hogy együtt vesznek és töltenek ki lottószelvényt, így volt ez április közepén is. Még hallották is a hírt, hogy a 18-i sorsoláson rekordösszegű nyeremény volt a tét, de eszükbe sem jutott, hogy ők a szerencsések, így meg sem nézték a számokat. A hölgy már a következő heti számokat ellenőrizte, amikor véletlenül rábukkant az előző heti szelvényre. Ha már a kezébe került, azt is leellenőrizte. Leírhatatlan volt a megdöbbenése, amikor meglátta, hogy nyert, hát még, amikor azt is, hogy mennyit: egészen pontosan

10 951 187,91 dollárt

Szürreális pillanat volt – mesélte később az írországi szerencsejáték-hivatal munkatársainak. “Ész nélkül ugrálni kezdtem a nappaliban, annyira boldog voltam. Olyan vicces belegondolni, hogy majdnem egy hétig mászkáltam a nyertes szelvénnyel.”

Azért csak most terjedt el az áprilisi eset, mert két hónapot várniuk kellett a nyereményre a koronavírus-járvány miatt. Most végül megkapták a teljes összeget. Azt még nem döntötték el, mire költik majd.

Kiemelt kép: Getty Images

nlc.lottó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top