Életmód
Szponzorált tartalom

Fedezd fel őket újra! Régi játékok, amiket apukád is imádni fog!

Unjátok a filmeket, de szívesen mozognátok, játszanátok valamit a családdal a húsleves, vagy a vasárnapi grillezés után? Olyan régi, kedvenc játékokat hoztunk, amelyeket apukád is imádni fog, és értékelni fogja, hogy megszervezted neki.   

Célozz!

Tévedés, hogy a darts, csak bent játszható! Ha jó, szélcsendes az idő, akkor kint is játszhatjátok. Egy a lényeg: a darts  alá helyezettek el valamilyen lemezt, hogy ne a szoba fala, vagy a ház kőporos vakolata bánja a célbadobást. Ma már kapható olyan komplett szett is, amely mögött egy fatábla van, amivel védhetitek a falat. Érdemes kitapasztalni, hogy melyik nyíl a leginkább nekünk való, és azzal versenyezni. Ha három generáció is szívesen játszana, akkor a legkisebbeknek már lehet kapni felfújható, tapadókorongos darts játékot, amit a nagypapa is élvezni fog!

Foci, de nem úgy

Persze jó dolog, ha csocsózhat az ember, de ha nem sűrűn szoktatok játszani, csak évente kétszer szerveznétek rangadót, akkor felesleges beruházni egy költséges, házi csocsóba. Azonban gyerekkorunk kedvencei a rugós foci, és a gombfoci ma is megfizethető áron beszerezhető, így minden akadály elhárul a nagy mérkőzés elől! A klasszikus, új rugós foci 5.000 forint alatt kapható, de ha igazán nagy örömet akarsz szerezni apukádnak, akkor kutakodj az aukciós oldalakon, mert ebből, valamint a gombfocikból is igazi, retro különlegességeket találni ott.

Asztalitenisz kezdőknek is

Nagy az udvarotok? Alkalmas a terep arra, hogy felállítsatok egy pingpong asztalt? Akkor ne tartson vissza semmi! Ha viszont nem szeretnétek költségekbe verni magatokat, akkor egy könnyű séta után már a legtöbb közparkban találni felújított pingpong asztalokat. Ebben az esetben, elég beszereznetek két jó ütőt, egy versenyhálót, és néhány labdát, aztán már mehet is meccs!

Gyerekkorunk kedvence

Igen, a tenisz trendi sport, de ha vidéken nőttél fel, biztosan neked is van olyan emléked, amikor késő estig, az utcán tollasoztatok. Addig ütöttétek a labdát, amíg az utcai lámpa fénye valamennyire még engedte látni azt. Ha apukád térdével nincsenek panaszok, és szereti ezeket a sportokat, akkor játsszatok le egy tollaslabda mérkőzést! Azt mindenképpen nézzétek át, hogy a talajon ne legyenek nagyobb gödrök, mert egy bokaficam elronthatja a játék örömét.

Lengőteke újratöltve

Minek bowling pályára menni, ha a kertben kialakítható lengőteke pálya is? Régen egyébként a szalonnasütő mellett, szinte valamennyi udvaron ott állt a lengőteke pálya, amely a 60-as években kezdett elterjedni, mert viszonylag olcsó és strapabíró játéknak számított.  Akár szülinapjára is meglepheted apukádat egy lengőteke készlettel, hidd el, nagyon fogja értékelni. Ha igazán jó szettet akarsz, akkor bükkfából készült játékot válassz!

Ismeritek?

A legtöbb sportáruházban olcsón beszerezhető egy alap pétanque készlet, ami hidd el, hogy apukád kedvence lesz! A francia eredetű golyójáték lényege, hogy a saját golyónkat a lehető legközelebb juttassuk az „Öcsi” golyóhoz, amit a verseny elején kell eldobni a pályán.

Az egyetlen táblajáték

A retro jegyében, szinte minden otthonban lapul egy régi Gazdálkodj okosan! társasjáték. Vegyetek lakást 40 ezerért, kössetek CSÉB-et, és vegyetek könyvutalványt, hogy megnyerjétek a játékot. Az új verziót már nem ajánljuk ahhoz, hogy apukáddal együtt próbáljátok ki, mert pont az a nosztalgikus báj veszett el belőle, ami miatt, még ma is gyakran leporoljuk a régit.

Nem csak gyerekeknek!

Bár a legtöbb helyen készségfejlesztőként ajánlják, az ügyességi célbadobáló játék (cölöpökkel és karikával) szuper kikapcsolódás lehet felnőtteknek a hétvégi grillezés közben, vagy után! Adjatok más-más pontszámot a cölöpöknek, és aki adott dobásból több pontot ér el, az lesz a kerti olimpia bajnoka!

További régi játékok!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top