nlc.hu
Életmód

Russel Simmons botrány

Botrány lett Russel Simmons, a szexuális erőszakkal vádolt hip-hop guru tévés szerepléséből

Russel Simmonst legalább húsz nő vádolja szexuális zaklatással, nem igazán örültek, hogy black lives matter témában nyilvánosságot kap a férfi.

Russel Simmons, akit számos fekete nő vádol szexuális erőszakkal, vendégként szerepelt több neves hip-hop zenész tulajdonában álló csatorna reggeli műsorában – írta meg a Contextus.hu. Az eset akkora botrányt keltett, hogy Tidal és Revolt TV csatornáknak utólag el kellett távolítaniuk műsorukból a felvételt, írja a Variety.

Botrány lett a szexuális zaklatással vádolt a hip-hop guru szerepléséből.

Russel Simmons balra. Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Simmons a Def Jam Recordings hip-hop zenei kiadó tulajdonosa, a műfaj egyik megkerülhetetlen alakja, akit legalább húsz nő többrendbeli szexuális zaklatással és erőszakkal vádol. A Simmons-t vádló nők a #metoo botrány kirobbanása után nem sokkal, 2017 novembere óta egymás után álltak elő sérelmeikkel – írja a lap.

Simmons tévés szereplése miatt rengeteg felháborodott reakció érkezett a Twitteren. Többek között Sil Lai Abrams ,családon belüli és szexuális erőszak ellenes aktivista is kifejtette véleményét, aki azzal vádolja Simmons-t, hogy 1994-ben megerőszakolta. A nő szerepel az HBO Max-on idén május végén bemutatott On the Record című dokumentumfilmben is, amely a Simmons elleni vádakat tárja fel:

„Jay-Z és a Tidal mi a csudáért ad szót Russell Simmons-nak, hogy elmondja a véleményét a #BlackLivesMatter kapcsán? Jóváhagyta ezt valaki? – fakadt ki a Twitteren Abrams, majd hozzátette: Azzal, hogy Simmons zavartalanul kifejtheti a véleményét a médiában, azt hirdetik, hogy a szexuális erőszak fekete elszenvedői a hiphop járulékos veszteségei. A zeneiparban tevékenykedő legbefolyásosabb fekete férfiak ezzel Russell Simmons mellett kampányolnak, a fekete nők ellen foglalnak állást.”

Az egyik fekete rapper műsorvezető, N.O.R.E. aztán elnézést kért a közösségi oldalán, és azt állította, csak szeretett volna befolyásos feketéket megszólaltatni, a továbbiakban pedig majd jobban odafigyel oda, kiket hív meg.

Friss cikkeink #metoo témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top