Életmód

Több ezer dollárt gyűjtött a sérült tűzoltónak az ötéves kisfiú

A tűzoltó egy lövöldözésben sérült meg, a kisfiú így próbált hozzájárulni a kórházi költségekhez.

A Missouri államban található St. Peters városában élő önkéntes tűzoltó, Arlydia Bufford még június 22-én ült be egy étterembe a legjobb barátjával, Kimberly Ratliffe-Pentonnal amikor a Fox 2 Now hírcsatorna értesülései szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet a bent ülőkre. Ratliffe-Penton a helyszínen életét vesztette, míg Bufford és egy másik vendég súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek. 

Amikor ezt a történetet meghallotta az ötéves Cooper Wallweber, úgy érezte, tennie kell valamit a tűzoltó megsegítése érdekében. A kisfiú végül nővérével, Olivia Boyerrel közösen kitalálták, hogy limonádét fognak árusítani St. Peters lakosságának. Mindössze hat óra leforgása alatt pedig több mint háromezer dollárt, vagyis szűk egymillió forintot sikerült összegyűjteniük.

„Valaki szólt, hogy St. CHarles megyében egy kisfiú az út szélén limonádét árul, hogy Arlydiának gyűjtsön pénzt” – nyilatkozta Kevin J. Stewart tűzoltóparancsnok. „Nagyon szívmelengető volt ezt hallani. Persze, nagyon szomorúak vagyunk, a történtek miatt, de felemelő látni, hogy egy ilyen fiatal fiú önmagától meghozza a döntést, hogy segítsen a tűzoltóinknak. Mindannyian tanulhatnánk tőle, különösen, ha szétnézünk, hogy mi folyik ma a világban.”

További cikkeink a jótékonyság témakörében:

Háromezer dollárt gyűjtött a sérült tűzoltónak a limonádéárus kisfiú

Képünk illusztráció – a limonádéárusítás tipikus amerikai módszer a gyerekek zsebpénz-kiegészítéséhez (Fotó: Getty Image)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top