Annak ellenére, hogy higiéniában meg se közelítik fémből készült társaikat, a fakanalak a világ szinte minden konyhájában hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem csoda, hogy az ausztrál Master Chef egyik zsűritagja, Matt Preston kötelességének érezte, hogy megosszon a világgal egy fontos praktikát fakanál-ügyben.
A chef azt tanácsolja mindenkinek, aki fakanalat használ, hogy mártsa az eszközt forrásban lévő vízbe legalább 20 percre, ezután nézze meg a végeredményt. Preston szerint a kísérlet arra hívja fel a háziasszonyok figyelmét, hogy a fa konyhai eszközbe sokkal több minden ivódik bele, mint a fémbe, ezért érdemes azokat sűrűbben cserélni.
A kísérletet egyébként egy ausztrál nő el is végezte otthon, és döbbenten tapasztalta, hogy a kanálra rakódott maradék kicsapódik a víz felszínén. A végeredményt azonnal posztolta is a Facebookra, a kommentelők pedig teljesen kiakadtak a nem túl gusztusos látványon: volt, aki azt írta, soha többet nem használ fakanalat, míg mások az eszköz védelmére keltek, mondván, évtizedek óta használják ugyanazt a fakanalat, és eddig még senki nem lett tőle beteg.
Te milyen sűrűn cserélgeted a fakanalat? Írd meg!