nlc.hu
Életmód

Hasnyálmirigyrák tünete

Nem sokkal esküvője után tudta meg a férfi, hogy súlyos rákbetegséggel küzd

Adam fittnek és egészségesnek érezte magát, aztán két nap alatt feje tetejére fordult a világ körülötte.

Amikor a fitt és egészséges Adam Grey (33) tavaly júliusban gyomorfájdalommal látogatta meg orvosát, még nem sejtette, hogy gyógyíthatatlan rákot fognak diagnosztizálni nála. A leendő apuka éppen összekötötte életét szerelmével, Christine-nel, aki első gyermekükkel volt várandós. Adam tökéletes élete 48 órán belül romba dőlt, amikor a diagnózist megkapta: maximum 1-2 éve van hátra. A család most gyűjtést indított azért, hogy Németországban kapjon szakellátást életének meghosszabbításáért, valamint a gyógymód feltalálásának érdekében.

Esküvője után tudta meg a férfi, hogy gyógyíthatatlan rákja van.

Képünk illusztráció: Unsplash

Adam elmondta, 2018-ban még úgy érezte övé a világ, amikor Dél-Afrikában töltötte mézesheteit. Felesége ekkor már várandós volt, és Adam új állást kapott Londonban, éppen költözni készültek. A férfi fiatal volt és fitt, minden nap kilométereket biciklizett és focizott a hétvégéken. Aztán két nap alatt az egész élete megváltozott.

Gyomorfájással kereste fel orvosát, aki először majdnem hazaküldte. Aztán a tesztek és az ultrahang kimutatták, hogy a férfinak hasnyálmirigyrákja van, amit néma gyilkosként is emlegetnek, mivel a tünetek alig észlelhetőek. Ekkor már sajnos áttétek is képződtek a máján, tüdején, nyirokcsomóiban. A világ omlott össze benne és családjában.

Adam 10 és fél hónapig kemoterápiás kezelést kapott, de a tumor csak tovább nőtt. Ekkor már szörnyű fájdalmat érzett, amitől aludni sem tudott, ám mindeközben szemtanúja lehetett kislány születésének, ami élete legboldogabb pillanata volt. „Nem akarom őket elengedni Ki akarok élvezni minden pillanatot velük” – mondta.

Jelenleg a család speciális kezelésre gyűjt, illetve egy kutatásra, amelynek eredményeként talán lehetővé válhat, hogy még idejében felfedezzék a gyilkos kórt.

(via)

Hasonló témájú cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top