Életmód

Izgul, mint polgármester a két forint miatt

Egy saját szólásmondás története.

Volt valami rádióműsor, amiben a fukarság volt az alaptéma. Van az a szólásmondás, amit nagyon skót emberekre mondunk, miszerint kettő forintért … az öreganyját is, ha értjük, milyen szó van a pontok helyett. 

A Bouvet Caféblog szerzőjének viszont van egy saját szólásmondása a fenti, kissé vulgáris helyett. Ő azt szokta mondani: „Izgul, mint polgármester a két forint miatt.”

pénz

Akinek fontos a pénz (Forrás: YouTube)

A mondás alapja egy saját történet, amikor én még 18 éves voltam és érettségit követően elhelyezkedtem üzletkötőként egy biztosítótársaságnál – írja a szerző. – A kilencvenes éveket írtuk, a digitális robbanás a cégnél még abból állt, hogy volt egy bazinagy írógép a sarokban és ormótlan, fekete-fehér számítógépeken tudtak a kollégák dolgozni. Mindent kézzel írtunk, kézzel számoltunk. Egy üzletkötő felszereltségéhez hozzátartozott a tarifakönyv, a papír alapú ajánlat, a papír alapú ügyféltájékoztató, a módozati leírás, egy számológép és milliónyi toll.

A polgármesteres szólás eredetét elolvashatod a Bouvet Caféblog eredeti posztjában.

Ha érdekelnek a közmondások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top