nlc.hu
Életmód

Balatoni vihar

Látványos videón a háborgó Balaton

A balatoni vízirendészek rendesen küzdenek az elemekkel, amikor motorcsónakjukkal a viharos Balatonon haladnak.
Balaton vihar vízirendészet

A balatoni vihar veszélyeire hívja fel a figyelmet a rendőrség a Facebookon közzétett posztjában, amelyhez egy félelmetes videót is mutattak.

A képsorokon az látszik, hogyan küzdenek meg az elemekkel a balatoni vízirendészet munkatársai, amikor riasztást kapnak, és a hajójukkal igyekeznek minél hamarabb eljutni a helyszínre a háborgó Balatonon.

„Képzeld el, ez mennyivel rosszabb lehet, ha egy vízibiciklin, vagy SUP-on vagy bent, a parttól nagyon messze, a viharban”

– írták a videóhoz.

A rendőrség arra kéri a fürdőzőket, hogy a vízen és a vízben tartsák be a viharjelzési szabályokat, figyeljenek egymásra és magukra, mert egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Erre figyelmeztet a viharjelzés:

  1. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  2. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Ha mégis bajba kerülsz, vagy bajba került embert látsz, hívd a 1817-es balatoni segélyhívó számot!

(Kiemelt kép: Facebook/Magyar Rendőrség)

Még több viharos balatoni videó az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top