nlc.hu
Életmód

Tehénölelés

Tehénölés helyett tehénölelés: Új wellness szolgáltatás tombol az USA-ban

Az Ölelj meg egy fát után itt van az Ölelj tehenet mozgalom!

Az USA-ban 300 dollárba kerül 90 perc a tehénölelésből, ami a marhának is megéri.  Az aktuális trend a hollandiai Reuver városából indult, ahol “koe knuffelennek” hívják a szolgáltatást, ami annyit jelent: tehén-ölelgetés, de mára már az USA-t is meghódította.

Ölelj tehenet az egészségedért!

Tehenek. Fotó: Unsplash

A tehenek lelki egészségének érdekében naponta maximum 2 alkalommal fogadnak látogatót, egyszerre 4 főt. A rendhagyó wellness szolgáltatás állítólag azért hatásos, mert az emberek mentális állapotát pozitív irányba befolyásolja az állatokkal való érintkezés, a meleg vérű, szőrös kedvencek vagy háziállatok simogatásának hatására ráadásul endorfinokat is termelünk, melyek fájdalmat csillapítanak és kellemes érzést idéznek elő, írja a nyugat.hu.

Mondjuk a faölelés is számos pozitív hatással van a testi és lelki egészségünkre, és nem kerül semmibe, sőt az is biztos, hogy nem fog minket megrúgni, ha esetleg elege lett fojtogató szeretetünkből.

Még több állatos wellness szolgáltás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top