Életmód

Valaki 146 millió forintot fizetett egy hat hónapos bárányért

Egy skóciai árverésen rekordáron, 368 ezer fontért (145,9 millió forint) kelt el egy hat hónapos bárány.

Soha bárányért még ennyit nem fizettek a The Guardian szerint. A Double Diamond (dupla gyémánt) nevű juhot izgalmas licitharc után vette meg három tenyésztő, akik összeálltak, hogy megszerezzék az izmos testű, óarany szőrű állatot a csütörtökön a Glasgow melletti Lanarkban rendezett aukción.

Ő nem a rekorder, hanem a hasonlóan kinéző flamand bajnok (Fotó: agriflanders/Wikipédia)

Ő nem a rekorder, hanem a hasonlóan kinéző flamand bajnok (Fotó: agriflanders/Wikipédia)

Jeff Aiken, a három gazda egyike már hetekkel a licitálás előtt kinézte magának a ”genetikailag tökéletes” Double Diamondot.

Ugyanúgy, mint más állatok, például a lovak vagy a marhák között nagy ritkán felbukkan valami egészen különleges, ilyen volt ez a rendkívüli Texel juh. Mindenki akart belőle egy darabot” – mondta Aiken.

    
A kis holland Texel-szigetről származó fajta egyedeire nagy a kereslet, rendszeresen fizetnek értük több tízezer fontot, ám a csütörtöki licitharc különösen heves volt. Amikor elkezdődött, nemcsak a három gazda, hanem más tenyésztők is csoportokat alkottak, hogy megszerezzék a bárányt, melynek eladási ára világrekordot döntött: ennél drágábban juh még nem kelt el aukción.
    
A korábbi csúcsot 2009-ben állították fel, akkor több mint 230 ezer fontot fizettek egy birkáért. A legtöbb pénz, amit Aiken valaha bárányért adott, 105 ezer font volt, egy Sportsman Batman nevű kost vett meg rajta.

A bárányok különleges állatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top