Életmód

Berlinben lehet tüntetni a maszkviselés ellen – maszkban

A maszkellenesek maguk érték el ezt a paradox helyzetet.

A koronavírus miatti maszkviselés ellen tüntetők is csak maszkban tüntethetnek a jövőben Berlinben a német főváros keddi rendelkezése nyomán.

A döntés szerint azok, akik demonstrálni akarnak közterületen, és számuk meghaladja a százat, kötelező, hogy maszkot viseljenek. Kivételt csak az autós és biciklis tüntetések élveznek. Eddig Berlinben csak a tömegközlekedés járművein és az üzletekben kellett maszkot hordani, továbbá tanulóknak iskolák területén – kivéve a tanórákat.

Berlinben csak maszkban lehet tüntetni a maszkviselés ellen

Álarcban vesz részt egy maszkellenes tüntetésen egy német férfi Berlinben (Fotó: Getty Images)

A maszk ellen tüntetők lényegében maguk vívták ki, hogy csakis maszkban tüntethetnek a jövőben, mivel szombaton több ezren demonstráltak azért, hogy egyáltalán ne legyen kötelező a maszk és a többi rendelkezés, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak. A demonstrációt a hatóság eredetileg megpróbált betiltani, de a tüntetés kezdeményezői sikeresen képviselték jogaikat, így aztán végül 38 ezren vettek részt a tiltakozásban.

Hasonló – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó –, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top