Életmód
Szponzorált tartalom

Dobozolás mesterfokon: Miért használjunk kartondobozt a szállításhoz? (x)

Számtalan élethelyzet adódhat, amikor bizony előkerülnek a kartondobozok, a vastag celluxok és a címkék. Legyen az költözés, a régi munkahely elhagyása, csomagfeladás a rokonoknak, vagy csak egy kis logisztikázás házon belül, hogy jobban elférjen a család, szükség van praktikus eszközökre; amilyen a kartondoboz, és a kitöltő anyag is. Ugye senki sem várja meg, míg egy férfi mondja rá az áment, hiszen egy kis logisztikába nem törhet bele a bicskánk?!

Miért is lényeges a csomagolás módja?
Akár csomagküldésről van szó, akár rendszerezésről, vagy költözésről, a tárgyak elcsomagolásának módja kiemelt szempont kell, hogy legyen. A csomagolni kívánt tárgynak ugyanis nem szabad sérülnie, jó, ha pormentes marad, lehet, hogy oda kell figyelni a tartalmára – pl. folyadékok, krémek esetén –, ezenkívül jó, ha könnyű fogást, rakodást biztosít, és persze nem árt, ha tudjuk, mi lapul a pakkban. És, ha elég ügyes vagy, még a környezetvédelmet is figyelembe veszed!

A kartondoboz a tökéletes megoldás
Attól függően, hogy mi az, amit feladunk, elpakolunk, okosan kell megválasztanunk a csomagolóanyagokat. A legkedveltebb eszköz a karton, de léteznek más alternatívák is.Dobozolás mesterfokon: Miért használjunk kartondobozt a szállításhoz? (x)

A fa csomagoló és tároló eszközök könnyen megmunkálhatóak, rugalmasak, akár még könnyűek is, és erős mechanikai védelmet adhatnak. Hátrányuk, hogy víz hatására duzzadnak és a tárgyat nem feltétlen óvják meg a nedvességtől.

A textil csomagolók puha borítást adnak, de főként gyűjtőzacskónak jók, vagy tárolni, hiszen kevéssé ellenállóak.

Az üveg évszázadok óta ismert csomagolási forma. Nem enged át semmilyen anyagot, vegyszert, légmentesen zár, átlátszó és újrahasznosítható. Azonban törékeny, súlya jelentős lehet, átengedi a fényt, és a hőt is átadhatja, ezért nagy  odafigyelést igényel.

A műanyag csomagoló eszközök könnyűek, kiváló vízgőz- és aromazárásúak, flexibilisek. Ellenben többségük környezetszennyező, felületükön megtapad a por és a mikroorganizmusok.

A papír csomagolók, mint a kartondoboz is, nagy fejlődést járt be. Viszonylag olcsóak, kevés az össztömegük, nyomhatók, a legtöbbjük környezetbarát vagy újrahasznosítható. A vizet nem bírják annyira, áteresztik a szagokat, és a többi anyaghoz képest alacsony a szakítószilárdságuk, de mégis a legpraktikusabbak.

Dobozolás mesterfokon: Miért használjunk kartondobozt a szállításhoz? (x)

A dobozon túl szükségünk lehet ragasztószalagra, légpárnás „pufi” fóliára a béleléshez, szikére vagy ollóra, címkékre, és filctollakra. A jól bevált újságpapírt is segítségül hívhatjuk a csomagolás bizonyos szakaszainál.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top