Változó, ki hogyan issza a teát. Van, aki magában, van, aki cukorral, más citrommal, vagy utóbbi kettővel együtt. A britek pedig tejjel. Egy viszont közös az elkészítésben: a tealeveleket vagy filtert forró vízzel leöntjük.
Ám Martin Isark étel és italkóstoló szerint rosszul tesszük. Úgy véli, a forralt víz elveszi a tea valódi ízét. Isark szerint a felforralt vizet legalább 26 fokosra kellene hűlni hagyni, mielőtt ráöntjük a levelekre, filterre.
A szakértő a Mirrornak elmondta, hogy a forrázás akkor terjedt el, amikor fontos volt felforralni a vizet, hogy iható legyen. Isark szerint a filtert sem kell két percnél tovább benne hagyni.
Kipróbáljátok ezt a verziót?
(via)
(Kiemelt kép: Pixabay)
- 20 csésze teát iszik egy nap, úgy érzi, immunis lett a koffeinre
- 8 dolog, amire jó a használt teafilter
- Valóban koffeinmentes a zöld tea, és soha nem ihatunk energiaitalt?