Életmód

20 csésze teát iszik egy nap, úgy érzi, immunis lett a koffeinre

Anyjától örökölte teafüggőségét a brit férfi.

Nagy-Britanniában április 21-én, vagyis ma ünneplik a tea nemzeti napját. A szigetország lakói naponta mintegy 165 millió csésze teát isznak meg összesen. Egy Lancashire-ben élő, 25 éves férfi, Louise ebből napi 15-20 csészével veszi ki a részét. Azt mondja, az édesanyja is sok teát iszik, és valószínűleg ezt látva lett ő maga is teafüggő.

Tizenévesen a tea még segített neki sokáig ébren maradni, ám mostanra úgy érzi, a koffein már nem hat rá úgy, mint az emberek többségére, a szervezete annyira hozzászokott, hogy szinte immunissá vált rá. Kávét pedig még kevésbé érdemes innia, mivel attól kifejezetten álmos lesz.

20 csésze teát iszik egy nap

20 csésze teát iszik egy nap (Illusztráció: Getty Images)

Egy felmérésből kiderült, hogy a britek 13 százaléka napi hatnál több csésze teát fogyaszt, 45 százalékuk pedig legalább kettő, de akár öt csészével is megiszik. A londoni fogyasztók 23 százaléka valódi teafüggőnek vallja magát, ezzel ők vezetik az országos statisztikát.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top