nlc.hu
Életmód

Bagdy Emőke Meseország mindenkié

Meseország mindenkié: Bagdy Emőke visszaszólt pszichológus kritizálóinak

Bagdy Emőke tényleg nem érti, miért olyan fontos az érzékenyítés a meséken keresztül?

Mint azt mi is megírtuk, több száz, tiltakozó pszichológus írt állásfoglalást a Dúró Dóra által ledarált Meseország mindenkié című könyv kapcsán. Szakvéleményükben kitértek arra is, több pszichológus, így például Bagdy Emőke állásfoglalásától is elhatárolódnak, mert mint írják, ezek “szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása”. Bagdy Emőke hétfőn a Magyar Nemzetben válaszolt bírálóinak.

Bagdy Emőke kiáll véleménye mellett

Fotó: Neményi Márton

Saját hozzászólásom a »mesekérdéshez« csak a tudományos tények jegyében történt” – idézi a 24.hu a pszichológust. Szerinte a 3 és 6 éves kor közötti gyerekek által megismert mesék ebben az életkorban alapvető hatással lehetnek a gyerekek szexuális fejlődésére.

Miért oly fontos a kisebbségi folyamatokra érzékenyítés a meséken keresztül? Az átlagot akarják netán egyesek megváltoztatni? Tartsuk azt elsősorban fontosnak, ami keveseket érint? Vajon miért? – teszi fel a kérdéseket Bagdy Emőke.

Minden, amit a Meseország mindenkié

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top