Életmód

Már 20 ezer kismama használja a magyar appot, ami választ ad minden terhességgel kapcsolatos kérdésre

A PregHello áprilisban indult, de már több mint 20 ezren töltötték le okostelefonjukra.
20 ezer kismama használja az új magyar alkalmazást

A magyar fejlesztésű virtuális kalauz, a PregHello azon túl, hogy választ ad a kismamák minden felmerülő kérdésére, teljesen ingyenesen hozzáférhető. És, ha mindez nem lenne elég, készítői az alkalmazást ténylegesen Magyarország specifikus tartalmakkal töltötték fel: így a várandós gondozástól egészen az igénybe vehető állami támogatásokig releváns segítséget tudnak adni a kismamáknak.

Németh Nórában a saját terhessége alatt fogalmazódott meg a gondolat, hogy egy mai kismamának egyáltalán nincs könnyű dolga, ha az interneten fellelhető számtalan forrásból ténylegesen megbízható tippeket és tanácsokat szeretne kinyerni. „Miután megtapasztaltam, hogy mennyi ellentmondásos információ kering az online és offline felületeken, az az ötletem támadt, hogy csinálni kellene a kismamák számára egy olyan kalauzt, ami segíti őket a várandósság alatt.”

Nóra összegyűjtötte az őt is foglalkoztató kérdésköröket, majd készített egy információs pakkot, amit később a különböző egészségügyi területen aktívan dolgozó szakértők, többek között nőgyógyászok, dietetikusok, szoptatási tanácsadók átírtak és lektoráltak. Így született meg a végleges szöveg, amit ma már minden negyedik magyar kismama használ.

Soha nem lesz fizetős

„A kismamák le tudják tölteni a szükséges formanyomtatványokat is, így azzal sem kell bajlódni az ügyintézéskor” – mondta a PregHello tulajdonosa majd elárulta, terveznek további fejlesztéseket, például hamarosan súlygyarapodást lehet majd mérni, illetve dolgozunk az angol nyelvű változaton is.

A készítők végső célja az, hogy a kismamák számára természetessé váljon az alkalmazás használata, ezáltal minél kevesebb aggodalmaskodás legyen a várandósság idején.

Olvass még többet a terhesgondozásról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top