Életmód

Harmónia és egyensúly a belsőépítészetben (x)

Hábenczius Manna munkáival manapság egyre többször és többhelyen lehet találkozni. Munkái feltűnnek különböző magazinban és referenciaként szolgálnak egy-egy új megrendelésnél is. A New York-i Parsons School of Design belsőépítészeti szakon végzett tervező munkái számos budapesti és magyarországi illetve egyre több külföldi lakásban, irodákban, éttermekben vagy szépségszalonokban öltenek testet. Manna karrierje során mindig ügyelt arra, hogy jól megismerje az ügyfelei igényeit, feltérképezze az ingatlan belső tereit vagy adott esetben az épület karakterét és csak a megfelelő feltáró munka elvégzése után kezdjen neki a kreatív folyamatoknak. „Mindig fontos számomra, hogy alaposan megismerjem az ügyfél igényeit a belső terek és az épület nyújtotta lehetőségeket, ami alapján tudom eldönteni, hogy képes vagyok-e azonosulni a feladattal”.

Harmónia és egyensúly a belsőépítészetben (x)

Munkáiból árad a kreatív látásmód a holisztikus megközelítés és a terek praktikus kihasználtsága. A tervező munkáin a kiegyensúlyozottságra törekvés fundamentális, hiszen meglátása szerint „élni és alkotni csak olyan egyensúlyban lehet, ahol a környezet a szellem és a lélek harmóniában van egymással.”

Ügyfelei között sok a külföldi lakástulajdonos, akik megvásárolnak egy-egy budapesti belvárosi ingatlant, tetszik nekik a város klasszicista hangulata, de nem igazán tudnak mit kezdeni a lakásaikkal. A város hangulatát szeretnék viszont látni a lakásbelsőkön, megtartva a régi hagyományokat ugyanakkor kortás belsőépítészeti elemek használatával kiegészítve. Ezen kombináció Hábenczius Manna névjegye hiszen az évek alatt rendre sikerült megalkotnia azt az életérzést, amelyet egy modern budapesti lakás és a belvárosi ingatlanok hagyományai ötvöznek.

Harmónia és egyensúly a belsőépítészetben (x)

Manna üzletibb jellegű munkái esetében; éttermek, szépségszalonok vagy irodák meghatározó a természetességre és praktikumra való törekvés. A beépített anyagokat, a bútorokat és az egyéb kiegészítőket mind a természetes hangvétel és a finoman kidolgozott, letisztult hangulat jellemzi. A megvalósult terek és belsőépítészeti elemekből árad az egységre való törekvés, látszik és érződik, hogy minden úgy és ott és csak úgy és csak ott tud testet és egységet alkotni.  „Boldog vagyok, hogy munkáim során a belső és külső egysúlyra törekvő látásmódomat is meg tudom jeleníteni és ezzel örömet tudok szerezni másoknak is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top