Életmód
Szponzorált tartalom

Hidratálás negyveneseknek – ez csak természetes

Ha elmúltál már negyven, te is tudod, hogy az arcbőröd (is) sokkal alaposabb gondoskodást igényel, mint régebben. Az Ilcsi arcápolói szerencsére maximálisan megfelelnek ennek. Kipróbáltuk újdonságukat, elmondjuk, milyen volt.

Olyan 22-23 éves lehettem, amikor nagy büszkén, a saját fizetésemből megvettem életem első hidratáló arckrémét. Valami zselés cucc volt, azt tudom, a márkára nem emlékszem, csak a kellemesen hidratált érzésre, amit adott. Akkor döntöttem el, hogy ezt én mostantól rendszeresen fogom csinálni, elvégre egy felnőtt nő figyeljen oda magára. Kozmetikusnál is nem sokkal később jártam először. Arra viszont nagyon jól emlékszem, hogy a hölgy Ilcsi termékekkel dologzott, mert a nagykezelés után olyan üdén ragyogott a bőröm, mint korábban még soha.

Valahogy azóta mégis eltűnt az Ilcsi a látókörömből, de amikor nemrég alkalmam nyílt kipróbálni a hexapeptides termékcsalád pár tagját, rögtön felidéződött bennem a régi, kellemes tapasztalat, és alig vártam, hogy a szérumból, hidratáló krémből és zseléből álló pakk megérkezzen.

A Ilcsi hexapeptides termékcsaládja az érett bőr igényeire figyelve készült. (Fotó: nlc)

A Ilcsi hexapeptides termékcsaládja az érett bőr igényeire figyelve készült (Fotó: nlc)

Oké, de kinek ajánlottak a hexapepides ápolók?

A rövid válasz az, hogy a negyvenes korosztálynak. Ezekben az években ugyanis már kevésbé rugalmas a bőr, mivel csökken az elasztin- és kollagéntartalma. A hexapeptides ápolók pedig
serkentik ezek termelődését és kiváló revitalizáló hatásmechanizmussal dolgoznak a bőrben.

Hexapeptides szérum, a nagy kedvenc

Őszinte leszek: szérumot negyvenéves korom előtt egyáltalán nem használtam. Azt hiszem, elég szerencsés vagyok az arcbőrömmel, így aztán nem is volt rá szükségem. De jó másfél évvel ezelőtt a homlokredőim és a mimikai ráncaim elkezdtek mélyülni, így szintet léptem a bőrápolásban és a szérumhasználatot is elkezdtem beiktatni a napi rutinomba. Az Ilcsi terméke tiszta, erősen gyógynövényes illatú, markáns, zöld színe van a természetes összetevőknek köszönhetően. Bevallom, először tartottam tőle, mivel sűrűbb az állaga az általam eddig használt termékeknél, de csodák csodája, pár perc alatt becuppantotta a bőröm, maga után pedig kellemesen puha, bársonyos érzetet hagyott.

Hidratáló, a nélkülözhetetlen

A napi rutinom az, hogy a szérum után hidratáló krémet kenek az arcomra és a nyakamra. Most is így tettem, ez azonban nem bizonyult jó ötletnek. Az igazság része azonban, hogy az Ilcsi ezen termékcsaládját vízhiányos bőrre ajánlják, az enyém pedig inkább vegyes, T vonalban csillogó. Így aztán a szérum + hidratáló krém kombó egyszerre soknak bizonyult. Ám amikor az egyiket reggel, a másikat lefekvés előtt kentem fel, szuper lett az eredmény. A hidratáló krém egyébként halványzöldes színű, állaga légiesen puha, és itt is adott a természetes, gyógynövényes illat.

A benne található hidrolizált borsófehérje antioxidáns, hidratáló és simító hatással van a bőrre, akárcsak a hyaluron és ha ez nem lenne elég, a gingko és az aloe kényeztető hatását is megtapasztalhatja, aki ezt a krémet használja.

Hexapaptides zselé, a meglepetés

A zselét én utolsóként próbáltam ki. Az időigényes bőrápolási folyamatokat szeretem ugyanis hétvégére időzíteni, amikor nemcsak kutyafuttában tudom elvégezni, hanem van egy kicsit több időm magamra, és zavartalanul élvezhetem azt a 15-20 percet, amíg az arcomon van a maszk – vagy épp ebben az esetben a hexapeptides zselé. A készítmény színe éppen olyan zöld, mint a szérumé, állaga azonban viszkózusabb. Miután felkentem, pár perc után már éreztem, ahogy hatni kezdett. Szinte érezhetően vitalizálta a sejtjeimet, és amikor eltávolítottam az arcomról a maradékot, láthatóan simábbak lettek a mimikai ráncaim.

Ilcsi termékek (Fotó: nlc)

Ilcsi termékek (Fotó: nlc)

Egy szó mint száz, élmény volt ezt a termékcsaládot próbára tenni, a zselét és a szérumot én biztosan rendszeresen fogom használni. A hidratáló krémet csak azért nem, mert ragaszkodom az évek óta használt kedvencemhez. De egész biztos, hogy a nagynénémnek nagy örömet fogok szerezni egy jó kis Ilcsi kozmetikummal.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top